Суспільство
7 листопада 2019
В Золотому не було обстрілів після розведення, - Хомчак
Безпека на ділянці, за словами начальника Генштабу, забезпечена на «100%»
news-image

В Золотому-4 Луганській області після розведення сил від лінії розмежування не було зафіксовано жодного порушення режиму тиші. Про це заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак, передає "РБК-Україна", пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Сім днів тиші було витримано в області, яка роводилася. З тих пір не було тут ніяких порушень. В районі хутора Вільний обстріли відбуваються, а в області розведення - ні", - сказав начальник Генштабу.

Хомчак підкреслив, що в Золотому безпека "забезпечена на 100%".

Крім того, тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, який з іншими іноземними послами відвідав Донбас, заявив, що Україна виконала всі свої зобов'язання для зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки".

Як повідомляли , 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що в Золотому почався процес розведення сил. У Штабі ООС повідомили, що дзеркальне розведення почалося в зв'язку з дотриманням режиму "тиші" протягом 7 днів, як передбачають домовленості.

Штаб ООС 1 листопада повідомив про закінчення розведення сил і засобів в районі Золотого-4 Луганській області.

Так званий глава представництва самопроголошеної "Луганської народної республіки" у Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню Михайло Филипоненко повідомив про те, що завершено процес розведення сил.

Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні Мартін Сайдік повідомив про те, що місія Організації підтвердила завершення відведення сил і засобів в районі Золотого.

Читайте також:Перед приїздом Зеленського в Харкові влаштували протест проти розведення сил