Економіка та бізнес
9 листопада 2019
НАБУ вилучило у Міноборони 15 томів документів у справі з «Богданом»
Зараз бюро вивчає обставини внесення до державного оборонного замовлення вантажних автомобілів та ціноутворення на цю продукцію
news-image
Національне антикорупційне бюро України вилучило у Міністерстві оборони для перевірки близько 15 томів документів у межах розслідування договорів Міноборони із корпорацією «Богдан», інформує «Є!», з посиланням на hromadske.ua.

Йдеться про розслідування, яке проводить НАБУ за фактами закупівлі в минулі роки озброєння та військової техніки для потреб Збройних Сил України.

Як повідомив старший детектив НАБУ, зараз бюро вивчає обставини внесення до державного оборонного замовлення вантажних автомобілів та ціноутворення на цю продукцію.

Зокрема, триває перевірка обґрунтованості закупівлі у 2015-2019 роках санітарних автомобілів «Богдан-2251» та вантажних автомобілів «МАЗ-5316» і «МАЗ-6317». У межах провадження детективи з’ясовуються причини щорічного зростання на 30% ціни на ці автомобілі, а також законність та підстави укладання додаткових угод, які збільшували їхню вартість.

Очікується, що група детективів-аудиторів НАБУ працюватиме в Міноборони щонайменше два місяці. В оборонному відомстві наголосили, що співпрацюють зі слідством.

Читайте також: Закон про скорочення кількості суддів Верховного Суду набув чинності