Політика
11 листопада 2019
Зеленський звільнив Геруса і призначив на його місце Перевезенцева
Президент України звільнив Андрія Геруса з посади представника президента в Кабінеті міністрів.
news-image

Президент України Володимир Зеленський звільнив Андрія Геруса з посади представника президента в Кабінеті міністрів.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави 11 листопада, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Що відомо про Андрія Геруса?

Зеленський призначив Геруса представником президента у Кабміні наступного дня після інавгурації – 22 травня. До цього Герус був членом команди Зеленського, де відповідав за енергетику, житлово-комунальне господарство та антимонопольне регулювання.

Також Андрій Герує є чинним народним депутатом Верховної Ради від "Слуги народу" та головою Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

До слова, напередодні виник чималий скандал. Герус побився з лідером "Радикальної партії" Олегом Ляшком в Залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль". Радикал назвав "слугу народу" зрадником, який працює в інтересах Кремля. Сам Герус звинуватив Ляшка у роботі на олігарха Ріната Ахметова, якому не вигідне зменшення вартості електроенергії та скасування схеми "Роттердам +".

Хто замінив Геруса на посаді?

На місце Геруса Зеленський призначив позаштатним представником у Кабмін Олексія Перевезенцева.

Хто такий Олексій Перевезенцев? 

Перевезенцев обіймав посаду державного секретаря Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а перед цим був директором юридичного департаменту у міністерстві. 

У 2015-2016 роках був радником міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. У 2016 році продовжив роботу як радник міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

У декларації Перевезенцева за 2019 рік вказано, що на посаді держсекретаря Мінекономіки він заробив понад 147 тисяч гривень. Також він має квартиру у Києві та дачний будинок у Новосілках на Київщині.

Також ми повідомляли, що Зеленський призначив Кучера головою Харківської ОДА замість Світличної.

Читайте також:Зеленський призначив Романа Боднара головою Черкаської ОДА