Події
12 листопада 2019
Ціни на картоплю в Україні незначно знизилися
В Україну ввезли рекордні обсяги імпортної картоплі: як змінилися ціни
news-image

Україна у жовтні 2019 року оновила рекорд з імпорту картоплі – в країну завезли 92,6 тис. тонн, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Цей обсяг є найбільшим в історії України за рік. Всього з початку сезону 2019-2020 рр. наша країна імпортувала 142 тис. тонн картоплі, що у 529 разів більше, ніж за цей же період минулого сезону. Про це повідомляє прес-служба Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

У той же час, аналітики порталу EastFruit повідомляють, що рекордні обсяги імпорту картоплі не значно вплинули на її вартість. Так, середня ціна на овоч у цей період традиційно коливається в межах 8-11 грн. (0,32-0,44 дол.) за кілограм. Зараз картопля в середньому продають по 9 грн. (0,37 дол.) за кілограм.

У той же час, ціни на картоплю в Україні на сьогоднішній день на 0,10 дол. дорожче, ніж у Польщі та на 0,20 дол. – ніж у Росії. Відзначається, що більшу частину картоплі наша країна закуповує у РФ.

Аналітики також зазначають, що починаючи з другої половини жовтня попит на картоплю в Україні падає. Наші співгромадяни все частіше віддають перевагу крупам.

Прогнозується, що імпорт картоплі почне незначно знижуватися в листопаді, але як і раніше буде досить високим.

Читайте також:Неврожай. Україна за один місяць імпортувала більше картоплі, ніж будь-коли раніше за цілий рік