Події
13 листопада 2019
Суд заарештував колишнього голову департаменту НБУ у справі «VAB Банку» із правом застави
Згідно з рішенням суду, вона може вийти під заставу у 15 мільйонів гривень.
news-image

Вищий антикорупційний суд України ввечері 12 листопада заарештував на 60 днів колишнього директора генерального департаменту банківського нагляду Національного банку Аллу Шульгу в справі про привласнення стабілізаційного кредиту для «VAB Банку», пише «Є!» з посиланням на radiosvoboda.

Згідно з рішенням суду, вона може вийти під заставу у 15 мільйонів гривень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила 12 листопада, що у провадженні про заволодіння коштами для «VAB Банку» оголосили підозру вісьмом людям, серед яких – голова правління «Райффайзен Банку Аваль» і колишній перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

Правління Національного банку обурене врученням підозри Писаруку. За даними слідства, у жовтні 2014 року «VAB Банк» звернувся до НБУ з клопотанням надати йому стабілізаційний кредит під заставу нерухомого майна. Нацбанк погодився, хоча не фінустанова не надала всі необхідні документи. У прокуратурі стверджують, що вартість нерухомості, переданої в заставу НБУ, була завищена майже у 25 разів. Через місяць банк визнали неплатоспроможним, ще пізніше – його ліквідували.

Колишній власник «VAB Банку» та голова ради директорів «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк звернувся до президента України Володимира Зеленського із закликом «зупинити призначення винних без жодного права на захист».  

Нагадаємо, що раніше Національне антикорупційне бюро України затримало на хабарі в 150 тис. доларів директора департаменту Офісу президента Світлану Кондзелю

 

Читайте також:Кличка підозрюють у держзраді та розкраданнях при забудові Києва