Події
13 листопада 2019
На Луганщині гірняки другу добу не виходять з шахт через невиплату зарплат
Гірники Первомайськвугілля у Луганській області другу добу відмовляються виходити з шахт, вимагаючи погасити заборгованості з виплат зарплат.
news-image

Гірники Первомайськвугілля у Луганській області другу добу відмовляються виходити з шахт, вимагаючи погасити заборгованості з виплат зарплат. До них приєдналися співробітники ще двох шахт, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, до протесту 45 гірників держпідприємства Первомайськвугілля 13 листопада долучилися ще 19 співробітників шахт Тошківська і Карбоніт.

Вимога одна — погашення заборгованості із заробітної плати. На сьогодні загальна заборгованість на держпідприємстві становить 244,44 млн грн», — повідомив Волинець.

За його словами, ситуація у шахтарських колективах досить напружена.

12 листопада Волинець повідомив, що 45 гірників шахти Гірська ДП Первомайськвугілля протестують під землею. 

Вони відмовилися підійматися на поверхню в знак протесту проти невиплати заробітної плати за червень — жовтень і протестуватимуть у підземних умовах», — написав він.

13 листопада Незалежна профспілка гірників України оголосила «Національний трудовий конфлікт». Його пояснили тривалим масовим порушенням конституційного права на вчасну оплату праці.

Раніше стало відомо, що у Кабміні очікують, що середня зарплата в Україні щороку зростатиме на 2 тисячі гривень.

Читайте також:Зарплатні шахтарям та метро на Виноградар — Зеленський підписав зміни до держбюджету