Політика
14 листопада 2019
Президент підписав закон про захист викривачів корупції
Президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до закону України “Про запобігання корупції” щодо викривачів корупції”.
news-image

Президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до закону України “Про запобігання корупції” щодо викривачів корупції”, пише «Є!» з посиланням на uatv.ua.

Про це інформує UATV з посилання на пресслужбу ОП.

Цей закон визначає правовий статус викривачів – осіб, що повідомили про вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, а також захищає цих людей.

Також документ встановлює умови для розкриття інформації про корупцію, унормовує порядок розкриття інформації викривачем корупції, звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення, а також забезпечення державного захисту викривачів корупції, зокрема захисту їхніх трудових прав”, – повідомили в ОП.

В ОП переконані, що цей закон створить нову ефективну систему запобігання корупції на основі міжнародних стандартів.  

Як повідомляли раніше, Національне антикорупційне бюро України затримало на хабарі в 150 тис. доларів директора департаменту Офісу президента Світлану Кондзелю.

 

Читайте також:КМДА попалася на корупційній схемі: крала мільйони у дітей – СБУ