Суспільство
14 листопада 2019
Держава виплатить борги із зарплати шахтарям найближчим часом — Міненерго
Заборгованість з виплати заробітної плати шахтарям погасять протягом 14-15 листопада 2019 року.
news-image

Заборгованість з виплати заробітної плати шахтарям погасять протягом 14-15 листопада 2019 року. Затримка з виплати зарплат тривала 3-4 місяці.

Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Виплаті боргів із зарплат шахтарям стане можливою через ухвалення депутатами змін до бюджету на 2019 рік, яким надається додаткове фінансування державним шахтам.

Шахтарі сьогодні-завтра отримають зарплати. Неприпустима ситуація, коли люди отримують зарплати із затримкою 3-4 місяці», — повідомив Оржель.

Він зазначив, що виробництво на державних шахтах має бути прибутковим для того, щоб державі не потрібно було щоразу витрачати кошти на дотації цієї галузі.

Мінекоенерго розпочинає реформування вугільної галузі. Працювати повинні ефективні шахти, які можуть себе забезпечувати. Дуже скоро ми презентуємо нашу концепцію подальшого розвитку шахт», — додав міністр.

Нагадаємо, що за виділення близько 1 мільярда гривень на виплати шахтарям  Рада проголосувала 31 жовтня. 7 листопада закон підписав президент Зеленський.

Підписаним законом також надаються додаткові 354,5 мільйона гривень на підтримку чорнобильців, 787 мільйонів гривень на реабілітацію людей з інвалідністю. Також виділили додаткові кошти на соціальний захист військовослужбовців та ветеранів, паралельно скоротивши у 5 разів видатки на Фонд президента України з підтримки освітніх на наукових програм для молоді.

Раніше ми повідомляли, що на Луганщині гірняки другу добу не виходять з шахт через невиплату зарплат.

Читайте також:Зарплати антикорупціонерів: скільки в жовтні заробили глави НАБУ, НАПКА і ДБР