Події
14 листопада 2019
Приватбанк оскаржить скасування Коломойським боргів на 7,5 мільярда
Приватбанк подає касаційну скаргу на рішення суду, яким визнано недійсними умови кредитних договорів з компаніями Коломойського.
news-image

Приватбанк подає касаційну скаргу на рішення суду, яким визнано недійсними умови кредитних договорів з компаніями Коломойського.

Про це повідомляє пресслужба Приватбанку, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Мова йде про касацію на рішення Північного апеляційного господарського суду у справі №910/12787/17 за позовом ТОВ "Тех-Трейд-Інвест" до Приватбанку, яким визнано недійсними окремі умови кредитних договорів з рядом компаній, пов'язаних з колишніми власниками банку Коломойським і Боголюбовим.

Як наголошується в заяві прес-служби банку, ще до націоналізації Приватбанку в грудні 2016 року банк надавав кредити пов’язаним з колишніми власниками компаніям під процентну ставку, яка була вдвічі нижче ринкової і становила від 10 до 12 % річних у гривні.

Видачею таких "індексних кредитів" й було закладено майбутні юридичні ризики щодо стягнення з позичальників нарахованих процентів, комісій і штрафних санкцій. 

І саме зараз пов'язані з колишніми власниками банку недобросовісні позичальники використовують зазначені недоліки, заявляючи позови до банку про визнання недійсними окремих умов кредитних договорів", - йдеться в повідомленні.

Приватбанк вважає судове рішення безпідставним та необґрунтованим і оскаржить його у Верховному Суді.

Також раніше стало відомо, що Коломойський запропонував відвернутися від МВФ у бік Росії.

Читайте також:Для малого і середнього бізнесу України створять портал з інформацією про дешеві кредити