Світ
15 листопада 2019
Європу накрили снігопади та сильні дощі. В Австралії вирують природних пожежі
В Австрії через сніг було перервано рух багатьма дорогами і автострадами.
news-image

У кількох країнах Європи пройшов сильний снігопад, пише «Є!» з посиланням на unian.

В Австрії через сніг було перервано рух багатьма дорогами і автострадами. У ряді районів за добу випало від 20 до 70 сантиметрів снігу. За словами представників дорожніх служб, основна складність з його прибиранням пов'язана з тим, що сніг мокрий і важкий, передає Euronews.

А на півночі Словенії через снігопад автомобілістам довелося терміново переходити на шиповані шини. З самого раннього ранку на розчистку доріг були спрямовані снігоприбиральні машини. У той же час інші країни континенту накрили проливні дощі.

У порту Спліт (Хорватія) затопило підвали знаменитого палацу римського імператора Діоклетіана. Для відкачування води були задіяні аварійні бригади. У порту Макарска через шторм затонуло кілька невеликих човнів.

В Італії під удар стихії потрапило місто Матера, вулиці якого перетворилися на бурхливі потоки, багато будинків і магазинів виявилися залиті брудною водою. Нагадаємо, в італійській Венеції рівень води піднявся до 187 см, що стало другим значенням за всю історію спостережень.

В австралійських штатах Квінсленд та Новий Південний Уельс вирують близько 150 природних пожеж, загинули три людини. Діє режим надзвичайного стану, згоріли сотні будинків. Зокрема, були знищені кілька будівель, що належать голлівудському актору Рассела Кроу. Постраждали не менше 13 пожежних. У районі Радлінг Хаус на захід від Брісбена під час гасіння вогню зазнав аварії пожежний вертоліт. Пілот отримав незначні травми. Влада закликала місцевих жителів і туристів терміново евакуюватися.

Лісові пожежі в Австралії не рідкість для посушливого літнього сезону, але цього року вони почалися дуже рано - на континенті ще не закінчилася весна.

Як повідомляли раніше, останні дослідження у зв'язку з глобальною зміною клімату на планеті викликають сильну тривогу, оскільки віщують різні природні катаклізми.

 

Читайте також:В ООН озвучили невтішний прогноз для всього людства