Суспільство
15 листопада 2019
За відсутність щеплення у Німеччині тепер штраф 2500 євро. Чому це важливо для України
В Україні кір забрав життя 41 людини.
news-image

В Україні кір забрав життя 41 людини, пише «Є!» з посиланням на life.pravda.

І поки у нас вирішують, чи варто забороняти нещепленим дітям ходити в садки та школи, Німеччина перейшла до серйозних дій.

Бундестаг ухвалив закон щодо обов'язкового щеплення проти кору.  Батьків, які приводять своїх нещеплених дітей в садок чи школу, будуть штрафувати на 2500 євро, пише The Local.

Також з березня 2020 року, батьки мають довести, що їхня дитина щеплена, щоб отримати доступ до садочка або школи.

"Цей закон про захист дітей в буквальному сенсі цього слова", – прокоментував законопроєкт міністр охорони здоров'я Німеччини Джен Спан.

Щеплення буде обов'язковим не лише для дітей, але й для персоналу дитячих садків, шкіл, медичних працівників та тих, хто працює з біженцями. Джен Спан також додає, що діти не можуть вирішити за себе, тому вакцинація має бути обов'язковою. Також урядовці наголошують, що цей закон захищає немовлят, яких поки не можна вакцинувати за віком.

Нагадаємо, що для профілактики епідемій рівень щеплення має бути не нижче 95%.

Станом на 2019 рік цей показник в Україні впав до 31%. Також за даними Центру громадського здоров'я, станом на 1 жовтня 2019 року в Україні щеплено проти дифтерії лише 59,5% дітей віком до одного року та 52,3% дорослих від кількості, що передбачена плановою вакцинацією.  

Також раніше повідомляли, що кір може скасувати захист, який забезпечується вакцинами від інших інфекцій, таких як грип або навіть туберкульоз, і спалахи кору можуть таким чином спричинити спалахи інших захворювань.