Війна
15 листопада 2019
Справа бронежилетів: заарештували останнього підозрюваного
За підозрюваного можуть внести заставу 76 млн 840 тис грн.
news-image

Михайла Каморянського, який фігурує у справі про корупцію в закупівлі бронежилетів, Печерський райсуд Києва заарештував на два місяці, пише «Є!» з посиланням на gazeta.

За підозрюваного можуть внести заставу 76 млн 840 тис грн, повідомив представник Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Сергій Місюра, пише "Укрінформ".

14 листопада таке рішення ухвалив суддя Олег Білоцерківець. Напередодні арештували також головного фігуранта справи - керівника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитра Марченка.

13 листопада суд обрав запобіжні заходи ще для трьох підозрюваних. Зокрема, перший заступник начальника Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Сергій Почтаренко два місяці перебуватиме під вартою на гауптвахті з можливістю застави у понад 76 млн грн.

Заступницю начальника управління Ольгу Капінус і начальника відділу розробки речового майна Василя Саковця посадили під нічний домашній арешт до 3 січня 2020 року.

Генерал-майор Дмитро Марченко, якого підозрюють у справі щодо закупки неякісних бронежилетів, знав, що бронежилети браковані. Спеціальна експертиза показала, що прострілюються 70% бронежилетів.

Як повідомляли раніше, слідчі ДБР оголосили про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.

Читайте також:В НАБУ роз’яснили ситуацію з закупівлею костюмів у фігуранта справи рюкзаків