Війна
15 листопада 2019
«Лише шовініст або недоумок не збагнув, що РФ хоче знищити Україну» - експерт про інтерв'ю Пристайка
"Зеленський хоче домовитись з Путіним, а не перемогти" - Михайло Басараб. Політолог.
news-image

Політолог Михайло Басараб висловився про інтерв'ю Пристайка.  

Про це пише «Є!» з посиланням на gazeta.ua.

Інтерв'ю Пристайка команді BBC зумовило у мене один висновок. У відносинах з Росією головна амбіція президента і його команди полягає в тому, щоб домовитись, а не перемогти. Коли кажу перемогти, то маю на увазі не лише, чи не так, компонент збройного протистояння. Йдеться про "перемогти" у широкому сенсі цього слова", - каже експерт.
Бажання домовитися, а не перемогти, свого часу істотно підкосило авторитет Порошенка. Під кінець каденції його риторика стала більш "войовничою", але було надто пізно", - згадує політолог.
З огляду на весь контекст відносин з Росією Україні точно потрібен лідер, яким буде керувати бажання покарати агресора за завдані біди і перемогти. Це жодним чином не означає "кривавої бійні". Переможно захистити себе можна і без застосування фізичної сили. Хоча готовим до цього треба бути завжди.
Повертаючись до інтерв'ю Пристайка, хочу назвати родзинкою цього тексту наступну фразу про зустріч з Путіним: "Ми розраховуємо на чітку розмову, щоб прийти і сказати: що ви реально хочете від нас. На таку розмову розраховує Володимир Зеленський". Вибачте, але мабуть лише проросійський шовініст або недоумок досі ще не збагнув, що Кремль реально хоче одного - знищення України", - переконаний Басараб.

Михайло Басараб зауважує, що Україні потрібен лідер, яким буде керувати бажання покарати агресора.

Як «Є!» писала раніше, скандальні події довкола нової влади настільки екзотичні, що формують стале відчуття тривоги.

 

Читайте також:У владі ще одна некомпетентна особа з кашою в голові - політолог про призначення Сивохо