Події
15 листопада 2019
СБУ затримала під Києвом лідера ІДІЛ
Спільну спецоперацію провели Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ Грузії, а також Центральне розвідувальне управління США.
news-image

У Київській області затримали одного з ключових керівників терористичної організації ІДІЛ, пише «Є!» з посиланням на obozrevatel.

Спільну спецоперацію провели Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ Грузії, а також Центральне розвідувальне управління США.

Як повідомляється на сайті СБУ, з 2012 року громадянин Грузії на прізвисько "Аль Бара Шишані" займав посаду аміра джамаата "Ахадун Ахат" в провінції Латакія Сирійської Арабської Республіки. У 2013 році він зайняв одну з найвищих посад в ІДІЛ – заступника військового аміра, відомого як "Абу Умар аш-Шишані". У 2016 році, після ліквідації останнього, "Аль Бара Шишані" виїхав до Туреччини, де продовжив координувати діяльність терористичної організації.

Влітку 2018 терорист незаконно прибув в Україну, використавши підроблений паспорт. На підставі фальшивих документів йому вдалося легалізуватися на території нашої країни. За наявною інформацією, перебуваючи в Україні, терорист продовжував координувати діяльність спеціальних організацій ІДІЛ, так званих "Амніятів".

Правоохоронці затримали злочинця в столичному регіоні поблизу приватного будинку, де він проживав. Проведена портретна експертиза довела, що затриманий іноземець дійсно є розшукуваним лідером ІДІЛ. Зараз терорист перебуває під екстрадиційним арештом. Перевіряється інформація про його причетність до скоєння злочинів на території України.  

Як повідомляли раніше,Президент США Дональд Трамп підтвердив, що ватажок терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) Абу Бакр аль-Багдаді був знищений в ході операції ЗС США в сирійському Ідлібі.

 

Читайте також:Трамп підтвердив знищення ватажка ІДІЛ в Ідлібі