Економіка та бізнес
19 листопада 2019
Укрспирт перерахував до бюджету 4,2 млн грн з прибутку після проведення аудиту
Уряд розпочав фінансовий аудит Укрспирту, за підсумками якого виявили доходи, з яких державна компанія і заплатила дивіденди та податки.
news-image

Державне підприємство Укрспирт, яке наразі має монопольне право на виробництво спирту на території України, перерахувало до бюджету 4,2 мільйона гривень після того, як там провели аудит, пише «Є!» з посиланням на hromadske.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Укрспирт сьогодні перерахував державі перші платежі. 1,7 млн грн — податку на прибуток за 3 квартал та 2,5 млн грн дивідендів», — повідомив міністр.

Зазначимо, що наразі уряд намагається реформувати спиртову галузь.

З цією метою Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про скасування державної монополії на виробництво спирту. Надалі очікується, що приватні компанії в Україні зможуть займатися виробництвом спирту. Це має побороти тіньовий ринок у галузі та збільшити надходження до бюджету.

Разом з цим уряд розпочав фінансовий аудит Укрспирту, за підсумками якого виявили доходи, з яких державна компанія і заплатила дивіденди та податки. Напередодні президент зареєстрував у парламенту законопроєкт про демонополізацію виробництва спирту. У разі його ухвалення, приватним компаніям дозволять виробляти спирт.

Раніше в уряді підрахували, що через державну монополію на виробництво спирту Україна щороку втрачає близько 4,6 мільярда гривень через розвиток тіньового сектору. Цю держмонополію там запропонували скасувати.

 

 

Читайте також:Ціни на алкоголь можуть зрости до 10%