Політика
22 листопада 2019
Ми маємо тиснути на Іванісова в Раді, щоб він здав мандат, це позиція фракції, - Арахамія
Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що нардеп Роман Іванісов, який відбував покарання за зґвалтування, мусить скласти мандат.
news-image

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що нардеп Роман Іванісов, який відбував покарання за зґвалтування, мусить скласти мандат, пише «Є!» з посиланням на censor.net.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на LB.ua, про це він заявив в ефірі програми "Право на владу".

Ми маємо в парламенті тиснути на Іванісова, щоб він здав мандат. Це моя думка і це позиція нашої фракції", - сказав Арахамія.

19 листопада екснардеп від РПЛ Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію про те, що обраний у 153-му округу (Рівненська область) народний депутат від "Слуги народу" Роман Іванісов приховав від Центральної виборчої комісії, що 90-ті роки був засуджений і відсидів термін за зґвалтування неповнолітньої.

Зі свого боку Іванісов у фейсбуці написав пост, у якому назвав цю інформацію "дешевою чорнухою", але чітко не написав, що викладена інформація є неправдивою. Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив погашену судимість депутата Іванісова.

Після цього Генпрокуратура заявила, що інформація про судимість Іванісова не підтверджена, і попросила ЗМІ не поширювати слова Рябошапки.

Іванісов заявив, що призупиняє членство у фракції у Верховній Раді на час перевірки інформації про його нібито судимість.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що якщо інформація про судимість Іванісова підтвердиться, змусить його скласти мандат і піти зі "Слуги народу".

Лідер парламентської фракції Давид Арахамія каже, що Іванісов зможе повернутися до складу фракції, якщо доведе, що в нього не було судимості.

Як повідомляли раніше, злочин депутата Романа Іванісова підтвердила сама жертва зґвалтування.

Читайте також:Арахамія свідчитиме у НАБУ про можливе хабарництво у «Слузі народу»