Економіка та бізнес
23 листопада 2019
Україна отримає 900 мільйонів євро на дороги від ЄБРР та ЄІБ
Мова йде про фінансування реконструкції автошляху М05 Київ-Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях
news-image

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук в п’ятницю підписав два документи на 900 млн євро щодо проекту співфінансування Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку будівництва та реконструкції українських доріг.

Про це повідомляє прес-служба уряду, інформує «Є!», з посиланням на УП.

Мова йде про фінансування реконструкції автошляху М05 Київ-Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях, а також будівництва північної ділянки об’їзної дороги навколо Львова.

Ми підписали два документи на загальну суму 900 млн євро, які підуть на реконструкцію та будівництво доріг. Це 340 кілометрів у п‘яти областях. Вже через три роки траса Київ-Одеса стане першим автобаном європейського рівня по всій протяжності, - сказав прем’єр.

Серед документів, які підписав Гончарук:


— Фінансова угода "Європейські дороги України ІІІ" (проект "Розвиток транс’європейської транспортної мережі") між Україною та Європейським інвестиційним банком на 450 млн євро.

— Меморандум про порозуміння між Кабінетом міністрів та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо спільної реалізації проекту "Розвиток транс’європейської транспортної мережі".

Мета Меморандуму — розширення співробітництва та співпраці України та ЄБРР у підготовці програми фінансування на ще 450 млн євро, - йдеться у повідомленні.


Документи були підписані в рамках Інвестиційного форуму ЄБРР для країн-членів Східного партнерства, який відбувся 22 листопада в Лондоні.

Читайте також: У Києві проходить Віче, присвячене Дню Гідності і Свободи (наживо)