Події
23 листопада 2019
Хомчак: Повернуті Росією військові кораблі розграбували мародери
Начальник Генштабу, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявляє, що військові кораблі, які Росія повернула Україні, в РФ були розграбовані мародерами
news-image

Відповідаючи на запитання щодо стану, в якому українська сторона отримала від росіян кораблі "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", Хомчак підтвердив, що всі повідомлення про їх розграбування не підлягають сумніву, пише «Є!»  з посиланням на  pravda.com.ua.      

Він підтвердив, що українська сторона має намір швидко відремонтувати ці кораблі, і вони продовжать службу в ВМС України.

"Коли їх (кораблі) забирали, був складений акт, все було описано. Те, що мені доповів командувач ВМС, - це навіть соромно коментувати. Як військова людина можу зрозуміти, чому Росія зняла з кораблів засоби зв’язку і навігації. Але коли мені говорять, що вони навіть в гальюні унітази познімали – цього я не розумію. Коли мені кажуть, що на "Яни Капу", на буксирі, познімали оці трубопроводи мідні, як кольоровий метал, - я так розумію, що це не військові працювали, це мародери. По-іншому я не можу назвати тих істот, які так вчинили з військовим кораблем".

Читайте також:Головні новини тижня: Росія повернула захоплені кораблі, прослушка Труби, смерть командира 128 бригади