Суспільство
25 листопада 2019
Опитування: за відкриття ринку землі — лише 24% українців
Опитування проводили з 4 по 19 листопада 2019 року у 110 населених пунктах у всіх регіонах України.
news-image

Українські громадяни переважно негативно оцінюють ініціативу президента Володимира Зеленського щодо відкриття ринку землі.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Рішення запровадити ринок землі сільськогосподарського призначення та скасувати мораторій на її продаж (позитивно – 24%, негативно – 58%)», — йдеться у результатах опитування.

Поруч з цим опитувані негативно оцінили рішення щодо приватизації великих держпідприємств (негативно – 55%) та легалізації грального бізнесу (49%).  

Опитування проводили з 4 по 19 листопада 2019 року у 110 населених пунктах у всіх регіонах України, крім анексованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. У результаті польового періоду зібрано 2 тисячі 41 анкету, похибка вибірки не перевищує 2,3%.

30 жовтня 19-го соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила опитування, згідно з яким 53% українців не підтримують ідею скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. За скасування мораторію — 31%.

Раніше стало відомо, що закон про ринок землі планують ухвалити у грудні.

Читайте також:Заборона продажу землі іноземцям лише сприятиме корупції, – експерти