Економіка та бізнес
26 листопада 2019
У Києві протестувальники намагалися прорватися у будівлю Нацбанку
У Києві учасники мітингу біля Національного банку намагалися прорватися у будівлю установи. У мітингу брали участь працівники з підприємств олігарха Ігоря Коломойського.
news-image

У Києві учасники мітингу біля Національного банку намагалися прорватися у будівлю установи. пише «Є!» з посиланням на hromadske.

У мітингу брали участь працівники з підприємств олігарха Ігоря Коломойського. Про це заявили в НБУ, передає «Інтерфакс-Україна».

Протестувальники вимагали відставки очільника Нацбанку Якова Смолія та його першої заступниці Катерини Рожкової. Вони прорвалися в хол будівлі НБУ, однак пройти далі їм завадила поліція.

За даними УНІАН, на акцію приїхали представники металургійних підприємств з Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей, зокрема із заводів олігарха Ігоря Коломойського, який відкрито критикує діяльність НБУ і намагається через суд повернути ПриватБанк. Серед них «Запорізький завод Феросплавів», Нікопольський завод, Марганецький ГЗК, Покровський ГЗК, «Дніпроазот», Дніпровський металургійний завод, завод «Дніпровська сталь» та Побузький феронікелевий комбінат.

Як повідомляє сайт Dubinsky.pro, мітинги під НБУ проходять перед виїзним засіданням фінансового комітету Верховної Ради, яке має відбутися в Нацбанку 27 листопада. Зазначимо, що це сайт депутата Олександра Дубінського, який до роботи в Раді працював на каналі «1+1» того ж таки Коломойського.

  На сайті повідомляється, що мітингарі протестували проти «корупції в НБУ, яка поставлена на потік», проти «пособництва МВФ у знищенні України», а також звинуватили керівництво НБУ у «знищенні банківської системи України».

У коментарі сайту сам Дубінський також звинуватив правління НБУ у корупції. Звинувачення у «знищенні банківської системи» на адресу Нацбанку неодноразово звучали й від Коломойського. Також олігарх пропонує відмовитися від співпраці з МВФ і взяти 100 мільярдів доларів у Росії. Зі свого боку, МВФ вимагає від української влади не тільки гарантувати те, що ПриватБанк не повернуть Коломойському, а й те, що влада України домагатиметься через суди від олігарха повернути майже 2 мільярди доларів, які колишні власники, зокрема Коломойський, вивели з ПриватБанку перед націоналізацією.

ЗМІ повідомляли, що МВФ хоче, аби в Україні ухвалили закон, який заборонить повернення ПриватБанку Коломойському.

Як повідомляли раніше, безстрокова акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ" почалася ще 13 листопада біля Національного банку України.

 

Читайте також:Під НацБанк принесли гільйотину. Пряма трансляція