Суспільство
26 листопада 2019
Відповідальність за своє здоров'я підніме кількість дорослих вакцинованих, - Скалецька
Слід більше думати про інформаційні компанії та освіту, щоб підвищити рівень обізнаності серед дорослого населення.
news-image

Очільниці МОЗ України Зоряна Скалецька вважає, що кількість вакцинованих серед дорослих українців може підняти обізнаність громадян і відповідальність за своє здоров'я. Про це пише «Є!» з посиланням на 112

Складається таке враження, якщо ми не маємо жорсткої системи відповідальності, то у нас не всі хочуть виконувати свої обов'язки. Ми не можемо батогом всіх змушувати. Я думаю, що це питання обізнаності та відповідальності за своє здоров'я. Це стосується не тільки вакцинації, а і вживання алкоголю і тютюну", - сказала Скалецька.

Вона вважає, що примусові щеплення не змінять ситуацію з іншими проблемами у сфері здоров'я. Міністр ставить у приклад німецьку систему страхування, яка базується на доступі медичної допомоги. В Україні люди не можуть розраховувати на страхування та надання медичної допомоги без отримання вакцини, підкреслює вона. 

Якщо на дітей ми маємо важелі впливу через відвідування школи, то на дорослих такого впливу немає. Тому ми повинні більше думати про інформаційні компанії та освіту, щоб підвищити рівень обізнаності серед дорослого населення", - додає Скалецька.

Раніше ми писали про грип в Україні: кому потрібна вакцинація?

Читайте також:У ПЦУ розповіли про своє ставлення до вакцинації