Україна
26 листопада 2019
Найголовніше за день: кримінальне розслідування проти Садового, акція під Укрбуд та зменшення ціни на газ
Читайте про найголовніші події дня, 26 листопада.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 26 листопада.

Кримінальне розслідування проти Садового

21 листопада Печерський районний суд м. Києва, розглянувши заяву народного депутата України щодо бездіяльності посадових осіб Генеральної прокуратури України з приводу невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, ухвалив рішення зобов'язати ГПУ почати розслідування кримінального злочину.

Йдеться про протиправні дії міського голови Львова Андрія Садового, який 4 грудня 2018 року розмістив на своєму Youtube-каналі відеоролик із закликом до підготовки і скоєння злочину щодо Віктора Медведчука.

Акція під Укрбуд

У Києві біля офісу державної будівельної корпорації "УкрБуд" вкладники влаштували пікет. Вони протестують проти призначення Сергія Кучера президентом "УкрБуд". 

Люди прийшли з великими плакатами на яких описали свої вимоги. В Україні під прикриттям найбільшої будівельної держкорпорації "Укрбуд" існує масштабна імперія. Сама установа не раз фігурувала в численних скандалах. 

Зменшення ціни на газ

Уряд знизить ціну на газ для населення на опалювальний період (до 1 травня) на 7% у порівнянні з минулим роком.

Уряд захищає людей від коливання ціни на газ взимку. Запаси, які є в газосховищах, та підготовка по інших видах палива дозволяють нам запропонувати так звану страхову ціну. Ціну, яка навіть менша, ніж у попередньому кварталі 2019 року.

Також ми писали, що за час окупації Росія завезла в Крим пів мільйона людей.