Політика
27 листопада 2019
У ГПУ пройшов другий етап переатестації: скільки прокурорів його провалили
У цьому етапі брали участь 795 прокурорів.
news-image

У Генеральній прокуратурі України відбувся другий етап переатестації прокурорів, пише «Є!» з посиланням на 24tv.ua.

У його межах було проведено тестування на загальні здібності та навички. У цьому етапі брали участь 795 прокурорів.

З них 24 прокурори провалили тестування, а ще двоє людей просто не з'явилися, повідомляє Генпрокуратура. Водночас необхідні 93 і більше балів набрали 769 прокурорів. Саме вони і будуть допущені до наступного етапу переатестації – співбесіди з перевіркою на доброчесність і виконанням практичної вправи.

За результатами третього етапу кадрова комісія ухвалюватиме рішення про успішне або неуспішне проходження атестації прокурором.

Найвищі бали у другому етапі – від 131 до 154 балів – отримали лише 50 осіб або 7% прокурорів, які проходили переатестацію.  

Переатестація прокурорів

Коротко про переатестацію прокурорів

Вона проводиться у три етапи:

  • знання законодавства;
  • перевірка загальних здібностей;
  • співбесіда з комісією, аби підтвердити доброчесність.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив про запуск реформування Генпрокуратури, після того як набрав чинності відповідний законопроєкт №1032. Він також затвердив порядок проходження атестації прокурорами.

До переатестації на посади в Офіс генпрокурора не допустили понад 200 прокурорів, серед яких керівник Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Рябошапка зазначав, що на переатестацію зголосились понад 96% чинних прокурорів. Щодо тестів, то генпрокурор наголошував, що вони адекватні, оскільки перевірені Академією прокуратури. Ба більше, частину з них уже пройшли працівники антикорупційних органів.

Читайте також:Міносвіти тимчасово призупинило акредитацію вишів