Політика
27 листопада 2019
Рябошапка звільнив Кулика з органів прокуратури
Наказ про звільнення Кулика підписаний 22 листопада.
news-image

Генпрокурор України Руслан Рябошапка звільнив прокурора Костянтина Кулика з органів прокуратури, пише «Є!» з посиланням на unian. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив колишній нардеп і журналіст Сергій Лещенко. За його словами, наказ про звільнення Кулика підписаний 22 листопада. Лещенко нагадав, що Кулик не з'явився на переатестацію прокурорів.

Генпрокурор підтвердив, що наказ підписаний 22 листопада.

Кулик звільнений з ГПУ через непроходження атестації. Це правда", - повідомив він.

Відзначимо, 24 жовтня Кулик не прийшов на переатестацію для роботи в Офісі генерального прокурора.

Раніше Рябошапка заявляв, що Кулик вів провадження щодо компанії Burisma. Тепер цю справу передадуть новому прокурору.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times писало, що Кулик, можливо,замішаний в корупційному скандалі з сином екс-віце-президента США Джо Байдена.

За інформацією видання, саме Кулик готував документи із звинуваченнями Хантера Байдена, коли він входив до правління української газової компанії Burisma Holdings. Також Кулик був фігурантом журналістського розслідування програми Bihus.info.

За даними журналістів, Кулик став власником двох квартир в елітному житловому комплексі в Києві і замовив будівництво додаткової житлоплощі на даху цього будинку. В 2016 році Національне антикорупційне бюро розслідувало проти Кулика кримінальну справу за фактом незаконного збагачення, але через рішення Конституційного суду справу закрили.  

Раніше Генпрокурор України Руслан Рябошапка заявив, що в Україні «немає недоторканних» і до кримінальної відповідальності можуть притягнути кожного, хто вчинив злочин.

Читайте також:У ГПУ пройшов другий етап переатестації: скільки прокурорів його провалили