Суспільство
27 листопада 2019
Відновити водійські права можна буде онлайн — МВС
Незабаром замінити посвідчення водія чи відновити його у випадку втрати можна буде через електронний кабінет водія
news-image

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС, пише «Є!»  з посиланням на epravda.com.ua.

Відповідні зміни до були внесені постановою Кабінету міністрів  від 15.11.2019 № 946, яка набула чинності 27 листопада.. 

В електронному кабінеті водія громадянин зможе замовити:

  • обмін посвідчення водія в разі заміни особистих даних особи;
  • отримання посвідчення водія замість утраченого або викраденого;
  • отримання посвідчення нового зразка.

Також це можна буде зробити через Єдиний державний портал адміністративних послуг.

МВС звертає увагу, що перелічені послуги будуть доступні онлайн для власників посвідчень водія, у яких фотокартка не старше двох років. 

Алгоритм отримання послуги:

  • після авторизації в електронному кабінеті водія особа подає заяву в електронній формі;
  • до заяви громадянин додає електронні копії документів, що підтверджують зміну персональних даних (за потреби), і чинної медичної довідки форми 083/о;
  • заява підписується кваліфікованим електронним підписом (КЕП) особи.

У випадку успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами громадянин отримує відповідне сповіщення. Відмовлення в наданні послуги можливе з низки причин, що передбачені постановою.

Отримати посвідчення водія громадянин зможе позачергово в територіальному сервісному центрі МВС, зазначеному в його електронній заяві.

Нагадаємо:

Електронний кабінет водія (ЕКВ) – це онлайн-сервіс, який надає всю актуальну інформацію про ваші транспортні засоби, а також можливість скористатися деякими послугами сервісних центрів МВС онлайн. Він запрацював у грудні 2018 року. Авторизуватись в ЕКВ можна за допомогою КЕП, BankID або MobileID.

Користувачі ЕКВ можуть дізнатися інформацію про власні посвідчення водія та транспортні засоби, перевірити історію штрафів та сплатити їх.

Також в ЕКВ можна зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг у сервісних центрах МВС, замовити безкоштовну чи платну послугу перевірки транспортного засобу за його VIN-кодом та індивідуальний номерний знак.

Проєкт реалізується у партнерстві Головного сервісного центру МВС і Міністерства цифрової трансформації та за підтримки проєкту USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS" і Фонду

Читайте також:Безкоштовні пологи і лікування дітей: Кабмін затвердив медичні гарантії