Політика
28 листопада 2019
Княжицький програв Медведчуку суд у справі про захист честі і гідності
Суд м. Києва, розглянувши цивільну справу за позовом Миколи Княжицького до Віктора Медведчука про захист честі, гідності та ділової репутації, ухвалив рішення залишити вимоги позивача без задоволення.
news-image

26 листопада 2019 року Оболонський районний суд м. Києва, розглянувши цивільну справу за позовом Миколи Княжицького до Віктора Медведчука про захист честі, гідності та ділової репутації, ухвалив рішення залишити вимоги позивача без задоволення.

Про це пише «Є!» з посиланням на сайт партії "Опозиційна платформа За життя".

Як відомо, 22 лютого 2016 року Віктору Медведчуку надійшло повідомлення про те, що 18 лютого 2016 року в Будинку офіцерів відбулася закрита нарада керівників різних організацій, зокрема «бойового крила Майдану» та тербатальонов, на якому були присутні Андрій Левус, Сергій Висоцький, Микола Княжицький. У повідомленні вказувалося, що ці особи наполягали на негайній фізичної ліквідації Медведчука В. В. як такого, що є загрозою для їхньої влади.

Аби уникнути відповідальності та покарання за злочин, який може бути кваліфіковано за частиною першою статті 14, частиною другою статті 115 КК України, а саме ‒ підготовка умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб, Княжицький у лютому 2018 року направив позовну заяву до суду. І справу в суді програв.

Та й депутатські звернення Княжицького, спрямовані проти Медведчука, тільки підтверджують: усі без винятку звинувачення «фронтовиків» і радикалів на адресу Віктора Медведчука будувалися й будуються на вигадках, інсинуаціях, фальсифікаціях та спекуляціях. Тому ні про яку честь, а тим більше гідність у таких персонажів, як Княжицький, і мови не може бути.

Раніше стало відомо, що суд зобов'язав ГПУ почати кримінальне розслідування проти Андрія Садового за його заклики до вчинення злочинних дій щодо Медведчука.

Читайте також:Садовий і прокуратура оскаржать заставу в понад 1 млн грн