Суспільство
29 листопада 2019
Чорна п’ятниця: правила і секрети, про які мало хто знає
Як пережити передноворічні розпродажі і не позалазити у борги.
news-image

Традиція влаштовувати грандіозні розпродажі в Чорну п’ятницю з’явилася в США, пише «Є!» з посиланням на politeka.

Після Дня подяки, що відзначається в четвертий четвер листопада, починається сезон передріздвяних розпродажів, і відкриває його Чорна п’ятниця (Black Friday) – день найбільших знижок і найшаленішого шопінгу.

Скласти вішлист

У «блекфрайдей» потрібно скласти список покупок. Якщо плануєте робити покупки в інтернет-магазині, то зробити це ще простіше. Потрібно скласти всі товари, що сподобалися, в «кошик», в деяких онлайн-магазинах є і спеціальна опція Wish list. Як тільки продавець зробить знижки в Чорну п’ятницю, можна буде відразу купити все, що потрібно, не витрачаючи час на пошук і вибір. Розмітати товари будуть миттєво.

Крім того, це дозволить вам не накупити зайвого і непотрібного, спокусившись великими знижками. Намагайтеся строго дотримуватися свого списку.

Моніторити ціни

Має сенс провести моніторинг цін на потрібні товари до початку розпродажів. Іноді продавці вдаються до хитрощів і штучно завищують ціни перед Чорною П'ятницею, щоб потым залучити покупцыв псевдо-знижками.

Вибрати магазини

Також потрібно скласти список онлайн і офлайн-магазинів, в яких плануються найбільші знижки. Щоб потім без метушні зробити всі необхідні покупки. У день Чорної п’ятниці в Америці багато хто бере відгул на роботі, спеціально щоб ходити по магазинах.

Купувати в інтернеті

Чорна п’ятниця знаменита своїми неймовірними стовпотворіннями і навіть бійками в магазинах, куди покупці забігають о 5 ранку, щоб першими схопити знижкові товари. Позбавити себе від штовханини і метушні можна, купуючи онлайн. Правда, тут теж треба бути спритнішими, популярні товари розпродаватимуться за лічені хвилини. Тому і потрібно заздалегідь вибрати магазини і скласти список покупок.

У США вигідніше

Найбільші знижки роблять магазини в Чорну п’ятницю в США. Благо, у нас є можливість робити покупки в американських магазинах онлайн. Навіть з урахуванням доставки покупки будуть більш вигідними. Так що не бійтеся купувати безпосередньо з американських магазинах, розплатитися там можна і гривневою карткою.

Визначити бюджет

Виділіть певну суму на покупки і намагайтеся не виходити за цей ліміт. Шопінгова лихоманка так захоплює, що легко можна залишитися без копійки до зарплати. Тому – дивимося правило номер 1: купувати тільки те, що дійсно потрібно.

Новорічні подарунки

Чорна п’ятниця – найкращий час, щоб запастися подарунками на Різдво і Новий рік для всіх друзів і рідних. Магазини пропонують подарункові набори зі знижками і влаштовують акції типу «1+1 =3», так що можна бюджетно накупити подарунків. Якщо ви робите замовлення в американських або європейських магазинах, як раз буде час на доставку, щоб встигнути до свят.

Розпродажі тривають

Якщо не встигли купити потрібну річ на розпродажі в Чорну п’ятницю, не турбуйтеся. На вас ще чекає Кіберпонеділок, а перед Новим роком і після, до самого березня, буде ще багато розпродажів, а знижки бувають і більш значними, ніж на блекфрайдей.