Україна
1 грудня 2019
Головні новини тижня: ДТП з Кулебою, обшуки у Зверобій, Чорна п'ятниця
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

ДТП з Кулебою

Дитячий омбудсмен Кулеба потрапив у реанімацію після ДТП. У момент аварії він перебував у машині разом із своїми синами – Тимофієм і Єлисеєм. Одному – 19-ть, а іншому – 10 років. У результаті як самого Кулебу, так і старшого Тимофія доправили до реанімації. 

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба наразі перебуває у свідомості.

Лікарям вдалося стабілізувати його стан, і його життю нічого не загрожує. Чого не скажеш про його синів – за життя старшого Тимофія борються лікарі. 

У мережу виклали відео ДТП за участі уповноваженого із прав дитини Миколи Кулеби. Відео з'вилося на Youtube-каналі "Безпечна Київщина". На відео можна побачити, як машина чиновника переїжджає пішохідний перехід на заборонений сигнал світлофору, а потім, не дочекавшися зеленого сигналу, намагається перетнути перехрестя. У цей момент легковика у бік б'є мікроавтобус.

Обшуки у Зверобій

Вранці 28 листопада слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтера Марусі Зверобій – справжнє ім'я Олена Самбул (Біленька), – підозрюваній у погрозі вбивством щодо президента.

Як видно зі стріму Зверобій у Facebook, до волонтера та добровольця прийшли слідчий ДБР Ігор Короза, люди в балаклавах – представники СБУ та спецпідрозділу "Альфа" – та жінки-поняті. 

Обшук проходить на підставі ухвали суду. Перед слідчими діями у Звіробій вилучили мобільний телефон, тому стрім перервався. 

Короза не сказав, у якій справі прийшли з обшуком до волонтерки, але днями ДБР повідомило, що його слідчі скерували до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента чинній народній депутатці Софії Федині та громадянці Марусі Зверобій.

Чорна п'ятниця

Традиція влаштовувати грандіозні розпродажі в Чорну п’ятницю з’явилася в США.

Після Дня подяки, що відзначається в четвертий четвер листопада, починається сезон передріздвяних розпродажів, і відкриває його Чорна п’ятниця (Black Friday) – день найбільших знижок і найшаленішого шопінгу.

Якщо не встигли купити потрібну річ на розпродажі в Чорну п’ятницю, не турбуйтеся. На вас ще чекає Кіберпонеділок, а перед Новим роком і після, до самого березня, буде ще багато розпродажів, а знижки бувають і більш значними, ніж на блекфрайдей.

Звільнення Зеркаль

Олена Зеркаль на своїй сторінці в Фейсбук повідомила, що йде з посади заступника Міністра закордонних справ.

Також вона подякувала всім і кожному, з ким їй довелося працювати ці п’ять незабутніх років. 

Вона впевнена, що в нас буде ще багато цікавих проектів і перемог!

Віденські газові переговори

У Відні 28 листопада представники України та Росії провели переговори щодо «співпраці у газовій сфері». Цей раунд перемовин раніше не анонсувався.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики Росії.

За даними відомства, у переговорах взяли участь міністр енергетики РФ Олександр Новак, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр енергетики України Олексій Оржель, а також керівники Нафтогазу і компанії «Оператор газотранспортної системи України».

Що цікаво, переговори відбулися не у тристоронньому форматі разом з представниками Євросоюзу, як це було раніше. Це були перші двосторонні переговори України та Росії щодо газу з 2014 року.

Читайте також: В Україні «пора приглушити свободу слова» — депутатка «Слуги Народу»