Події
3 грудня 2019
Вбивство дитини у Києві: підозрювані 6 місяців тому покинули батальйон УДА
Лаврега і Семенов до червня 2019 року були бійцями батальйону.
news-image

Підозрювані у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва Андрій Лаврега і Олексій Семенов пів року тому покинули батальйон "Аратта" Української добровольчої армії. 

Про це йдеться в коментарі "Українській правді" командира 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрія Гергерта і пресслужби "Правого сектору", пише «Є!».

Лаврега і Семенов до червня 2019 року були бійцями батальйону. Вони пів року як вийшли, демобілізувалися. Після демобілізації вони загубилися, ми пробували знайти контакти, але вони загубилися. Сказали, що наїлися війни".

За словами Гергерта, майбутній снайпер Лаврега пішов на фронт у 18 років і був на Донбасі 2 роки.  Командир додав, що наразі йому 20 років, а не 19: 

Йому 20, я дивився на його паспорт".

Керівник "Аратти" розповів, що Лаврега ще 17-річним приїздив на вишколи, які влаштовували підрозділи.

 

Андрій Лаврега 

У жовтні 2018 року хлопець отримав орден "За мужність" ІІІ ступеня від президента Петра Порошенка.

 

Указ Петра Порошенка №331 від 13 жовтня 2018 року 

Невдовзі Лаврезі і Семенову мають обирати запобіжний захід. Гергерт додав, що не буде приймати у цьому участі: "Вони дитину вбили".

У "Правому секторі" заявили, що не мають до них жодного відношення. У пресслужбі розповіли, що Гергерт у 2014 році був членом "ПС", а підозрювані – ні.

Вони приєдналися до батальйону УДА уже після того, як Гергерт покинув "Правий сектор" і були підпорядковані саме йому. Крім того, у "ПС" зазначили, що станом на 2014 рік, коли членом "ПС" був Гергерт, хлопці були підлітками і вони не могли стати членами руху.

У русі навіть офіційно спростували причетність: "ПС вкотре наголошує на тому, що Андрій Гергерт та його бійці не мають жодного відношення до Правого сектору".

Лаврезі і Семенову вручили підозру у вчиненні замовного вбивства у зв’язку із нападом на родину депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва і вбивства його трирічного сина.

Їх дії кваліфіковані за п.2,11,12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення) КК України.

Умисне вбивство малолітньої дитини карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, якщо вбивство скоїли з корисливих мотивів.

Наразі до суду готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За словами джерела УП, правоохоронці вийшли на замовника вбивства Соболєва, внаслідок чого загинув його трирічний син.

Джерело УП додало, що затримані двоє молодиків (18-19 років) були учасниками "Правого сектору".

Раніше стало відомо, що у Києві затримали підозрюваних у замаху на Соболєва і вбивстві його сина.

Читайте також:«Кращий снайпер»: комбат УДА розповів про підозрюваного в замаху на Соболєва