Україна
3 грудня 2019
Найголовніше за день: протест ФОПів, оголошення Цемаха в розшук, прослушка Труби
Читайте про найголовніші події дня, 3 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 3 грудня.

Протест ФОПів

Активісти мітингували на площі Конституції під ВР з вимогою скасувати закони №№128-IX і 129-IX про внесення змін до Податкового кодексу щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі. Представники руху "SaveФОП" спільно з Федерацією профспілок України називають ці реформи знищенням спрощеної системи оподаткування та мікропідприємництва в цілому.

 

Оголошення Цемаха в розшук

Служба безпеки оголосила в розшук фігуранта справи про катастрофу МН17 Володимира Цемаха. Його дані є в базі розшуку Міністерства внутрішніх справ України.

Цемах оголошений у розшук як особа, яка переховується від органів досудового розслідування. Зазначена дата зникнення – 23 вересня цього року.

Цемаху інкримінується ч.3 ст. 258 та ч 1. ст.258-3 ККУ (терористичний акт та створення терористичної групи чи терористичної організації). Зазначається, що запобіжний захід щодо нього не обирався.

Прослушка Труби

Касетний скандал з головою Державного бюро розслідувань Романом Трубою набирає нових обертів. У мережу злили нову порцію записів розмов чиновника, що стосуються справ олігарха Коломойського, Порошенка та втручання в американські вибори.  Аудіозаписи, що були зроблені в кабінеті голови ДБР, оприлюднили в телеграм-каналі "Трубу прорвало".

Також повідомляли, що Голова Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що Україна може втратити кілька областей.

Читайте також:Сьогодні Андрію Богдану виповнюється 43 роки (фото)