Політика
3 грудня 2019
Зеленський закликав заробітчан повернутися в Україну на вигідних умовах
Офіс президента відкриває програму з надання кредитів на приватний бізнес під 5%, 7% і 9%
news-image

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців, які виїхали на заробітки за кордон, закликавши їх повернутися додому і використовувати отримані знання та навички на батьківщині. Про це глава держави виклав пост на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!» .   

"Під час своєї інавгурації я сказав, що у світі 65 мільйонів українців і всі вони потрібні своїй державі. Ваші знання, таланти, ментальні цінності - все це важливо тут! А також звертаюся до тих, хто опустив руки і мріє виїхати з України за кращими перспективами: залишайтеся", - закликав глава держави.

Так, для того, щоб сприяти поверненню емігрантів, Офіс президента запускає вигідну державну бізнес-програму з видачі кредитів для підприємців на вигідних умовах.

Нова програма "Повертайся і залишайся" передбачає на першому етапі доступні кредити на відкриття або розвиток власної справи", - обіцяє Володимир Зеленський.

Так, 1,5 мільйона гривень видається підприємцю на п'ять років на наступних процентних умовах:5% - для тих, хто створить мінімум два робочих місця

5% - для тих, хто створить мінімум два робочих місця;

7% - для підприємства, чия виручка становить до 25 млн гривень, яке нехай і не створює робочих місць, але у випадку прийняття на роботу, за кожного працівника податок буде знижуватися на 0,5%;

9% - для бізнесу, який вже працює, має дохід понад 25 млн, але планує розширюватися.

Зеленський пообіцяв, що вже найближчим часом з'являться подробиці про те, як буде працювати нова програма для бізнесу, яка дозволить українцям шукати можливості "поруч з будинком".

Читайте також:Верховна Рада ухвалила закон про перезавантаження ДБР