Україна
6 грудня 2019
Кабмін оголосив про запуск програми компенсації
Уряд виділив 40.2 млн грн на виплати за зруйноване житло на Донбасі
news-image

Про це заявила міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, пише «Є!»  з посиланням на Нromadske.ua.           

Вперше діятиме бюджетна програма з компенсації за зруйноване житло. Нова бюджетна програма — 40,2 млн закладено, ми свідомі що це мало, але відкриття програми дає можливість і надалі шукати гроші та розширити таку можливість», — заявила міністерка.

За її словами, наступного року таку компенсацію зможуть отримати 134 родини.

Раніше повідомлялось, що з 3 грудня учасники бойових дій на сході України та внутрішньо переміщені особи можуть подати заявки на пільговий кредит для купівлі житла.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення виділити 200 мільйонів гривень на державні кредити для купівлі житла ветеранам Операції об'єднаних сил (та Антитерористичної операції), а також тимчасовим переселенцям.

Зазначається, що виділені кошти дозволять ветеранам та переселенцям брати кредити на купівлю житла під 3% річних на термін до 20 років при мінімальному внеску до 6% від вартості житла.

28 жовтня уряд виділив 300 мільйонів гривень на програму доступного житла для переселенців та ветеранів-учасників бойових дій.

Читайте також:Москва, здається, вперше зацікавлена закінчити війну проти сусіда, але не за будь-яку ціну