Світ
7 грудня 2019
Помпео обговорить з Лавровим Україну після саміту в Парижі – WP
У вівторок у Помпео заплановані перемовини з Лавровим, опісля – спільна прес-конференція.
news-image

Державний секретар США Майк Помпео зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим після проведення «нормандського саміту» в Парижі, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН. За словами двох співрозмовників, у вівторок у Помпео заплановані перемовини з Лавровим, опісля – спільна прес-конференція.

Раніше про поїздку Лаврова до США писали російські ЗМІ. На зустрічі Помпео обговорить з главою російського МЗС питання контролю над озброєннями, ситуацію в Україні та Сирії й інші питання, пов’язані з напруженими відносинами США та Росії. Втім, розмова буде затьмарена процедурами імпічменту, а також докладом Пентагону про втручання Росії у президентські вибори 2016 року.

Зустріч у «нормандському форматі» запланована на 9 грудня у столиці Франції Парижі. Востаннє такі переговори відбувалися в жовтні 2016 року. Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що лідери країн «нормандської четвірки» обговорять повернення полонених, припинення вогню, контроль над українсько-російським кордоном і вибори на Донбасі.

Читайте також: Росія обурена: делегації Федерального казначейства РФ не відкрили візи США