Суспільство
24 лютого 2015
Олександру Захарченку присвоїли звання генерал-майора "ЛНР"
Світ не знав більш стрімкої кар'єри. За один рік: від продавця курей - до генерала.
news-image

Главі самопроголошеної Донецької республіки Олександру Захарченку присвоїли звання генерал-майора самопроголошеної Луганської республіки. Таке рішення прийняли депутати парламенту "ЛНР", пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Lenta.ru.

За поданням лідера "ЛНР" Ігоря Плотницького, Захарченка також нагородили орденом Доблесті I ступеня. Як пояснив голова "парламенту" Олексій Карякін, звання було присвоєно «за заслуги в ході спільної операції сил "ЛНР" і "ДНР" щодо ліквідації Дебальцевського плацдарму».

Нагадаємо, після підписання мирних угод 12 лютого, незважаючи на домовленість про повне припинення вогню, представники "ДНР" і "ЛНР" продовжували запеклі бої за Дебальцеве. У підсумку населений пункт, який до того часу покинули більшість мирних жителів, був узятий, а українські військовослужбовці відійшли звідти в Артемівськ.

У боях за Дебальцеве Олександр Захарченко брав безпосередню участь - під час одного з епізодів він отримав вогнепальне поранення правої стопи. Лікарі зашили йому рану, небезпеки для життя вона не представляла.

Читайте також: "Саша-Гаврилівські курчата" або як бойовик Захарченко курами торгував