Війна
10 грудня 2019
Рабінович: Від переговорів в Парижі ми чекали прориву, а отримали декларацію про наміри
Вчорашня зустріч лідерів країн нормандської четвірки в Парижі не принесла в Україну мир, а це значить, що президент Володимир Зеленський не виконує передвиборних обіцянок.
news-image

Вчорашня зустріч лідерів країн нормандської четвірки в Парижі не принесла в Україну мир, а це значить, що президент Володимир Зеленський не виконує передвиборних обіцянок.

Про це народний депутат України, співголова фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» Вадим Рабінович заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

Я, як і багато моїх співвітчизників, цю ніч не спав, бо чекав головного - миру. Саме за мир всі українці віддавали свої голоси, коли вибирали Зеленського. Почитайте декларацію останньої зустрічі лідерів чотирьох країн - там написано те ж саме, що і зараз. Так що ж змінилося? Вчора відбулася розмова про все той же обмін, який, безумовно, важливий і про який ми знали без цього саміту. Все це обговорювалося в телефонному режимі раніше!», - обурився політик.

За його словами, Україна не може далі чекати миру, тому що без нього не буде розвитку.

А результатом зустрічі повинен був стати мир. І те, що ми бачимо, до миру не має ніякого відношення. Замість прориву ми отримали чергову декларацію про наміри. Я вважаю, що це чергова капітуляція перед радикалами, це повне повторення гасел Парубія і Порошенко, це повна відмова від своїх передвиборних обіцянок!», - підкреслив парламентарій.

Він упевнений, що замість чергових переговорів потрібно терміново встановити в країні мир.

Ми не можемо обговорювати ще п'ять-шість років «формулу Штайнмайера », коли на сході країни щодня гинуть люди. Вчора не було зроблено жодного кроку до миру навіть у порівнянні з Порошенком. Патріотична риторика, «червоні лінії», «ми не віддамо землю ...» - ми все це чули при Порошенко ... А мир де? Я не просто розчарований зустріччю, у мене «охолонуло» серце через що відбувається, тому що я чекав, що Зеленський після саміту стане великим президентом. Не може ж сто чи тисяча людей, що стоять на Майдані за гроші, диктувати цілій країні і президенту свої умови. Чому Зеленський йде на поводу у радикалів, а не встановлює мир, який він обіцяв мільйонам своїх співгромадян?», - підсумував питанням народний депутат

Також стало відомо, що новий саміт планують провести через 4 місяці в Берліні.

Читайте також:Зеленський: У Мінську будуть узгоджені три прості «гуманітарні» точки для розведення сил до кінця березня