Події
13 грудня 2019
Вбивство Шеремета: суд призначив цілодобовий домашній арешт для фігурантки справи Дугарь
Суд Києва обрав підозрюваній у причетності до вбивства влітку 2016 року журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
news-image

Печерський районний суд Києва обрав підозрюваній у причетності до вбивства влітку 2016 року журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про бажання взяти Дугарь на поруки заявили народні депутати від фракції "Європейська солідарність" Яна Зінкевич, Микола Величкович, Михайло Бондар та народний депутат Верховної Ради VIII скликання Оксана Корчинська, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Однак, суддя Сергій Вовк ухвалив рішення задовольнити клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з відбуванням за місцем прописки у смт Новомосковськ Дніпропетровської області до 8 лютого 2020 року.

Дугарь також зобов'язали здати на зберігання всі паспорти.

Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім ”Лиса”), Яну Дугарь та подружжя Інни (”Пума”) і Владислава (”Буча”) Грищенків.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Читайте також:Слідство назвало ймовірного організатора вбивства Шеремета