Найкращі фільми про кохання для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про кохання
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас збірку фільмів про кохання. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Ті, що співають у терні», 1983

Це – міні-серіал про кохання, довжиною у вічність. Кохання, яке випробовувалося найжорстокішими "стихіями" долі: розлукою та часом. Іноді любов буває недосяжною – даруючи хибні мрії і змушуючи чекати того єдиного, з ким судилося бути разом. Така доля спіткала і Меггі Клірі, яка покохала духовного настоятеля її сім'ї, батька Ральфа де Брікассара.

Вона – як птах із старої кельтської легенди, яка все своє життя витрачає на пошуки тернового куща, для того щоб загинути від його шипів. Меггі готова через все життя пронести любов, немов щасливий дар і жорстоку муку, тільки заради тих моментів, коли вона зможе бути поруч з коханою людиною. Ральф також кохає Меггі, але його клятва перед Богом важливіша за будь-яку земну любов.

2. «Любий Джон», 2010

Воїн збройних сил США Джон Тайрі і красуня Саванна Кертіс познайомилися, коли Джон був у відпустці. Вони покохали одне одного з першого погляду і вирішили, що навіть відстань не в змозі зруйнувати їхнє прекрасне почуття. Джону залишалося служити усього рік і протягом цього часу вони активно листувалися. Однак плани Джона різко змінилися опісля подій 11 вересня 2001 року. Для Савани це означало ще два роки болісного очікування. Довгоочікувані листи від Савани, які були сенсом його життя, стали приходити все рідше.

3. «Особистий охоронець», 1992

Співробітник служби безпеки президента Рейгана, Френк Фармер, покидає службу і вирішує працювати охоронцем співачки та актриси Рейчел Меррон, яка постійно отримує листи з погрозами. Антипатія, що виникла між ними, поступово переростає в кохання, яке заважає виконувати свій професійний обов’язок охоронцю. Френк переконаний, що листи надсилає не психопат, як вважали, а професійний вбивця.

4. «Титанік», 1997

Напевно, образи Джека та Рози, як і шекспірівські Ромео та Джульєтта, стали по-справжньому архетипними. Це фільм про кохання з першого погляду, кохання, яким здавалося воно більшості, забороненого та негуманного. Також це історія про жіночу жертовність та чоловічу відданість. Кожен з нас бачив цю стрічку вже не один раз. Але щоразу переглядаючи фільм і добре знаючи його фінал, ми все ж не полишаємо надії, що історія кохання Рози та Джека закінчиться такою ж казкою, якою почалася.

5. «Винні зірки», 2014

Головна героїня Хейзел хвора на рак. Загроза життю на час відступила, проте повернутися до нормального життя вона не може. У групі для таких, як вона сама, героїня знайомиться з Огастусом , в якого відразу закохується. Він відповідає взаємністю, і пара вирушає у захоплюючу подорож, протягом якої від життя бере максимум.

6. «Після», 2019

Тесса Янг - молода дівчина, яка приїхала в коледж, де їй належить вчитися кілька років. Мама дуже сильно переживає за неї, але вона запевняє, що все буде добре. У дівчини немає інших думок окрім навчання, оскільки вона завжди була зразковою ученицею. Одного разу вона відправляється на свою першу вечірку, де знайомиться з симпатичним хлопцем Хардіном Скоттом. Це знайомство складно назвати приємним, оскільки Тесс покинула галасливу компанію. Вона не звикла до таких умов і вирішила повернутися до свого колишнього життя. Ось тільки як і раніше вже нічого не буде, оскільки ця зустріч вже поміняла хід подій ...

7. «Один день», 2014

Щороку Емма Морлі і Декстер Мейхью роблять все можливе, щоб зустрітися. Ця традиція зародилася після випадкової спільної ночі, коли юні випускники Единбурзького університету зрозуміли, що хоч вони одне одному і не підходять, дружні стосунки цілком влаштують обох.

Хто б міг подумати, що вживана фраза "давай залишимося друзями", яка зазвичай нічого не варта, обернеться більш ніж двадцятирічною прихильністю, що "сильніша від пристрасті та більша за любов". Життєві шляхи героїв постійно перетинаються, злети-падіння одного йдуть паралельно з невдачами-успіхами іншого. Скільки ж їм знадобиться часу, щоб зрозуміти де шукати справжнє кохання?

8. «Вибір», 2016

Молодий лікар-ветеринар Тревіс Шоу легко заводить стосунки з жінками, але не поспішає зв'язувати себе якими-небудь зобов'язаннями. Всі ці узи шлюбу явно не для нього, хоча він не збирається залишатися закоренілим холостяком до старості, але поки у нього на порядку денному дозвілля чисто чоловіче - рибалка, спорт, та й друзі у нього що треба - в загальному, нудьгувати не доводиться. Але стріла Амура не минула і його, причому це сталося не десь на вечірці, а прямо на порозі його будинку. Якось раз до нього звернулася його нова сусідка, якій заважала гучна музика, так він познайомився з Габбі. Вона відразу заінтригувала Тревіса - така симпатична дівчина і анітрохи не реагує на його спроби зачарувати її, хоча з іншими це працювало безвідмовно. Проходить час, вони знайомляться ближче і поступово між ними зав'язуються стосунки, які переростають в бурхливий роман. Але доля приготувала закоханим справжнє випробування - після кількох років щасливого життя, Габби потрапляє в страшну катастрофу. Лікарі не поспішають обнадіяти враженої Тревіса. Навпаки, йому повідомляють, що якщо через 90 днів дівчина не прийде в себе, то вони відключать її від системи життєзабезпечення. Настає момент зробити головний вибір у своєму житті. Повірити лікарям, або з надією на диво кинути виклик нікчемним шансам на одужання, і боротися за свою любов до кінця.

9. «Щоденник пам'яті», 2004

Ной був хлопцем з небагатої сім'ї. Йому відразу ж сподобалася чарівна аристократична Еллі. Однак дівчина ніяк не відреагувала на хлопця і не приймала про нього знаки уваги. Пізніше вона починає відчувати до нього почуття і вони стають парою. Ной і Еллі завжди поруч, вони розповідають один одному свої потаємні думки і сподіваються, що ніколи не розійдуться. Але батьки дівчини не дозволяють молодим людям зустрічатися, виступаючи проти цього союзу. Так в результаті однієї зі сварок і довгого з'ясування стосунків, молоді Ной і Еллі розлучаються. Пройшли роки. Життя Еллі і Ноя змінилося. Він пішов на фронт, а коли повернувся, то зайнявся здійсненням своєї давньої мрії. Еллі почала зустрічатися з хлопцем, який припав до душі її батькам і відповідав їхньому соціальному стану.

10. «Гордість та упередження», 2005

Екранізація роману Джейн Остін. Історія взаємин дівчата з небагатої, але поважної сім'ї і молодого багатого аристократа. Гордість своїм походженням і становищем була найпершою рисою характеру містера Дарсі. Самовдоволений і зарозумілий дворянин спочатку не відчував ані найменшого інтересу до Елізабет, ледь допускав що вона непогана була. На публічному балу Елізабет випадково почула, як нищівно Дарсі описав її своєму приятелеві. Однак з часом він змінює свою думку і поступово закохується в Елізабет. Але коли він робить їй пропозицію, це звучить непростимо нахабно, і Елізабет під впливом особистої неприязні і забобонів відкидає його.

Читайте також: Найкращі фільми про казино для перегляду на вихідні