Політика
15 грудня 2019
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков звинуватив Порошенка в ескалації війни
У Кремлі визнали роль Зеленського у збільшенні шансів "звести нанівець" збройний конфлікт на Донбасі
news-image

На думку офіційної Москви, прихід до влади в Україні Володимира Зеленського значно підвищує шанси того, що ситуація на Донбасі буде врегульована мирним шляхом. Цю заяву зробив прес-секретар Кремля Дмитра Пєскова, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

За словами Пєскова, саме п'ятий президент України Петро Порошенко винен в посиленні збройного опору з боку так званих "повстанців Л/ДНР".

Відповідь у даному випадку ствердна. Зеленський не належить до "партії війни". Якщо Порошенко уособлював "партію війни", він почав війну. Президент Порошенко, на жаль, був людиною, який розпочав війну, з-за якого текла кров українців", - зазначає "рупор" Кремля.

Нагадаємо, раніше  повідомлялося, що український лідер Володимир Зеленський поскаржився на умови Мінських угод, що були підписані в Парижі в лютому 2015 року.

Найскладніше питання - питання передачі кордонів під контроль України. Це дуже смішно, тому що це наша межа, передача нашій же кордону нам. Але, дійсно, це слабке місце, це така Ахіллесова п'ята Мінських угод, то, підписаний нашою стороною, на жаль, були такі умови. Можна про це багато і довго говорити, але ми підписали, що нам передають під контроль нашу ж, на жаль, кордон тільки після виборів на тимчасово окупованих територіях. Ми дуже багато часу виділили на це питання, дуже докладно про це говорили, у нас різні позиції з президентом Російської Федерації", - сказав глава держави в ефірі програми "Право на владу" в четвер пізно ввечері.

Читайте також:Головні новини тижня: затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета, зустріч «Нормандської четвірки», підвищення прожиткового мінімуму