Політика
16 грудня 2019
Іноземцям заборонять купувати українську землю, а перепродаж землі обкладуть податками — радник прем’єра
Іноземців не допустять до майбутнього ринку в жодному форматі.
news-image

Депутати планують повністю заборонити продаж землі іноземцям та компаніям, серед власників яких є іноземці у законопроєкті про ринок сільськогосподарських земель, який готують до ухвалення у другому читанні. На перепродаж землі можуть запровадити податок, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Про це повідомив радник прем'єр-міністра України з економічних питань Олексій Мушак, коментуючи стан розгляду законопроєкту про ринок землі.

Іноземців не допустять до майбутнього ринку в жодному форматі. Під це обмеження попадають всі найбільші агрохолдинги. Вони також не зможуть купити землю, бо, не зважаючи на бенефіціарів українців, мають іноземних акціонерів. Ця заборона буде діяти до референдуму», — повідомив Мушак.

Він також зазначив, що депутати планую знизити максимально допустиму площу землі, яку дозволять концентрувати в «одних руках» з 200 тисяч гектарів, прописаних в ухваленому законопроєкті про ринок землі у першому читанні до 5-50 тисяч гектарів.

Перепродаж землі в перші роки після відкриття ринку землі обмежать додатковими податками. Це має унеможливити спекулятивні операції», — додав посадовець.

За його словами, у другому читанні за законопроєкт депутати мають проголосувати до 20 грудня, адже у разі перенесення розгляду законопроєкту на січень 2020 року їх просто залякають нападами.

Раніше ми писали, що за словами Арахамії, за ринок землі будуть голосувати 17-20 грудня.