Війна
17 грудня 2019
Медведчук: У Зеленського і його команди немає політичної волі на мир в Україні
Парламентарій також розповів, чому насправді українська влада не захотіла розглядати законопроект № 2491 від представників фракції ОПЗЖ про внесення змін до українського законодавства.
news-image

Голова Політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктор Медведчук, коментуючи заяви глави МЗС України Вадима Пристайка про те, що Україна вноситиме зміни до законодавства щодо імплементації «формули Штайнмайєра», відзначив, що подібні висловлювання лише підтверджують відсутність у Зеленського політичної волі на мирне врегулювання в Україні.

Про це політик сказав на конференції Київської міської організації політичної партії «Опозиційна платформа ‒ За життя», пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

...Зараз він (Пристайко. ‒ Ред.) говорить, вони готові впроваджувати та імплементувати "формулу Штайнмайєра". То чому ж ви не розглядали законопроект, який відповідав тому, що Україна приєдналася до "формули Штайнмайєра" ще 1 жовтня, і тому, що вже було вирішено (після подачі нашого законопроекту) на паризькому саміті 9 грудня? Зараз він про це говорить, але, я думаю, це чергова обмовка, це чергова спроба перетворити це все на фарс, без бажання і без наявності політичної волі на встановлення миру. Відсутня політична воля на мир і у пана Пристайка, і у всієї команди, і у президента України Зеленського. До того ж, те, що було подано паном Зеленським з його ініціативи ‒ зміни до Конституції, означає тільки одне: це свідчення того, що у нього немає політичної волі на мирне врегулювання. Тому що в цьому законопроекті, який називається "в рамках децентралізації", абсолютно немає нічого, що сказано в Мінських угодах. А отже, і в цьому контексті влада не збирається йти шляхом мирного врегулювання», ‒ підкреслив політик.

Парламентарій також розповів, чому насправді українська влада не захотіла розглядати законопроект № 2491 від представників фракції ОПЗЖ про внесення змін до українського законодавства.

Знаєте, це таке виняткової води лукавство. Лукавство, обман, це якщо висловлюватися цензурно з приводу чергових заяв нашого так званого міністра закордонних справ. Дивіться, він про це заявляє за кілька днів після затвердження в частині продовження термінів дії закону про особливості місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях. Того закону, який був прийнятий колись у 2014 році, і того закону, в який ... наша фракція ще 22 листопада подала законопроект № 2491 про внесення змін до нього. У частині чого? Саме імплементації до цього закону і в цілому до національного законодавства України "формули Штайнмайєра". Цей закон не розглядався. Розглянули закон за пропозицією монобільшості в частині зміни, а якщо бути точним, технічної правки ‒ з цифри 2019 на 2020...» ‒ резюмував він.

Нагадаємо, голова Політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктор Медведчук неодноразово заявляв, що нова українська влада не хоче виконувати Мінські угоди, оскільки президент Зеленський не зацікавлений у відновленні миру в країні.

Раніше ми повідомляли, що Медведчук анонсував зустріч «нормандської четвірки» всередині парламенту.