Українці стали рідше їздити у Польщу на заробітки: стало відомо чому
Різниця між зарплатами в Польщі та Україні різко скоротилася
news-image

За останні чотири роки співвідношення середніх зарплат в Польщі, яка є основним напрямком трудової еміграції, і в Україні зменшилася з 4,5 до 2,7 разів. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу НБУ, пише «Є!»  з посиланням на  comments.ua.

Відповідно до останнього звіту Нацбанку про фінансову стабільність, розрив скоротився завдяки високим темпам зростання зарплати по Україні, а також поточним зміцненню гривні.

У зв'язку з цим з середини 2018 року сповільнилися темпи трудової еміграції з України та приросту заробітної плати, отриманої з-за кордону. За даними НБУ, у першому півріччі 2019 українці за кордоном отримували 19,1% від всіх зарплат.

Тому надалі визначальним фактором зміни доходів населення, зростання заробітної плати, одержаної в Україні. Очікується, що в середньостроковій перспективі реальні темпи її зростання складуть 4-6%", - зазначено у звіті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Мінфіні пояснили, чому посилення курсу національної валюти ніяк не відбилося на формуванні цін.

За рік курс долара збільшився на 12% (листопад 2019 до листопада 2018). За той же час середня номінальна зарплата зросла на 16%. Перший фактор тисне на зменшення цін імпортних товарів (зменшення вартості пропозиції). Другий тисне на збільшення цін (посилення попиту)... Фактично обидва чинники збалансувалися", - написав министр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Читайте також:Трудові мігранти переказали до України 9,7 мільярдів доларів — НБУ