Україна
18 грудня 2019
Найголовніше за день: протести в урядовому кварталі, обмеження депутатської недоторканності та в'їзд на територію РФ тільки за закордонними паспортами
Читайте про найголовніші події дня, 18 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 18 грудня.

Протести в урядовому кварталі

Акції біля адміністративних будівель столиці продовжуються. 

Під Верховною Радою зібрались аграрії та небайдужі громадяни, які виступають за недопущення прийнятя земельної реформи в тому вигляді, в якому її пропонують. Активісти АвтоЄвроСили прийшли до будинку, де за їхніми даними, є квартира у Президента Зеленського.

Обмеження депутатської недоторканності 

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект № 2237, який вносить зміни до законодавства, щоб обмежити депутатську недоторканність. При доопрацюванні до другого читання у законопроекті передбачили, що нардепи не несуть юридичної відповідальності не тільки за результати голосування або висловлювання у Верховній Раді України та її органах, а й при здійсненні депутатських повноважень.

Ця норма виявилася однією з найбільш дискусійних, однак її підтвердили 326 голосами.

В'їзд на територію РФ тільки за закордонними паспортами

З 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ буде здійснюватися на підставі закордонного паспорта. Це стосуватиметься тільки для громадян України, що виїжджають з України на територію РФ. 

Таким чином зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина. Для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами.

Раніше ми писали, що в Одесі біля «7 кілометра» горять склади.