Суспільство
18 грудня 2019
Приходько: Влада обіцяла знизити комунальні тарифи, але замість цього їх підвищує
Парламентар нагадала, що, за останніми опитуваннями, 14% громадян платять за житлово-комунальні послуги більше половини доходу сім'ї.
news-image

Про це заявила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ Наталія Приходько, коментуючи чергове підвищення «Нафтогазом» вартості газу для населення, повідомляє сайт партії.

На початку 2020 року "Нафтогаз" підвищує вартість газу для населення на 28,6%. Відповідно, ціна на газ вплине на зростання комунальних тарифів. А як же передвиборча обіцянка Зеленського не підвищувати тарифи? Влада ще раз нахабно обдурила українців», - констатувала Наталія Приходько.

Парламентар нагадала, що, за останніми опитуваннями, 14% громадян платять за житлово-комунальні послуги більше половини доходу сім'ї.

Додамо сюди, що ще 50% зарплати українці витрачають на продукти, і маємо невтішний підсумок - грошей на життя просто не залишається», – зазначила вона.

Через постійні підвищення тарифів українці просто не в змозі оплачувати рахунки - у кінці жовтня цього року борги населення за послуги ЖКГ склали 52,1 млрд грн., що на 1,1 мільярда більше, ніж було у вересні, підкреслила опозиційний політик.

Наталія Приходько вважає, що у держави є кілька шляхів для виправлення критичної ситуації.

Керівники ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ Віктор Медведчук і Юрій Бойко під час візиту до РФ домовилися, що російська сторона надасть Україні знижку на газ 25%. Нещодавно цю домовленість підтвердив президент РФ. Влада повинна тільки погодитися на те, про що вже домовилися Віктор Медведчук і Юрій Бойко - це дозволить відразу знизити тарифи», - заявила народний депутат.

Але є й інші шляхи знизити тарифи, вважає парламентар.

Знизити ціну на газ можна також за рахунок збільшення внутрішнього видобутку і скасування податку на додану вартість, а також збору за використання надр», – запропонувала нардеп.

Народний депутат також нагадала президенту Зеленському про його передвиборчу обіцянку знизити тарифи, яку глава держави так і не виконав.

Саме ця обіцянка стала основою передвиборчої риторики президента, про що після виборів влада одразу ж забула. І зараз президент вже заявляє, що тарифи знизять тільки через рік. А як українцям прожити цей рік?» – запитує Наталія Приходько.

Раніше ми повідомляли, скільки українці витрачають на комуналку (інфографіка).