Політика
18 грудня 2019
З 1 березня 2020 року громадяни України зможуть виїжджати на територію РФ тільки за закордонними паспортами
Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 18 грудня.
news-image

 З 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ буде здійснюватися на підставі закордонного паспорта. Це стосуватиметься тільки для громадян України, що виїжджають з України на територію РФ. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 18 грудня. Про це повідомляє інфопростір «Є!» з посиланням на Урядовий портал.

Таким чином зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина. Для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами.

Водночас при в’їзді громадян України з території РФ на територію України Державна прикордонна служба України здійснюватиме безперешкодний пропуск громадян України і за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження. 

Рішення Уряду передбачає призупинення дії положень угод з Російською Федерацією, укладених ще до початку збройної агресії, які дозволяли перетинати кордон на підставі внутрішнього паспорта або свідоцтва про народження для осіб до 16 років.

Як повідомляли раніше, залізничне сполучення з тимчасово окупованими районами Донецької і Луганської областей можуть відновити після відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду. 

Читайте також:Журналістку російського телеканалу «НТВ» не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму