Iнтерв’ю
18 грудня 2019
У Зеленському розчарувалися «тупі». Головне з інтерв'ю батька президента
Найцікавіші з його заяв.
news-image

Батько президента Володимира Зеленського Олександр Семенович Зеленський дав інтерв'ю сайту Страна.

НВ наводить найцікавіші з його заяв.

Про емоції щодо Володимира Зеленського: Переживаю за Вову, набридло все... Б'ють його і б'ють...

Про видання Страна: Ой, ваша Крюкова (заступник головного редактора Страны Світлана Крюкова - ред.) весь час критикує Вову. Це ж злюка № 1! Колупає і колупає цього хлопчика... Чому їй все не подобається? ..

Про Нормандський саміт у Парижі: Ось зараз він їздив до Парижа на Нормандський саміт, відстоював інтереси країни. Так, не все вийшло. Але й не все від нього залежить. І все одно кажуть: чого він домігся? Нічого не домігся. Але людина намагалася? Навпроти нього за столом сидить людина, яка володіє атомною зброєю, має колосальну армію, третю у світі (мова йде про Володимира Путіна - ред.)! І все одно обхаять.

...

Ось якщо говорити про Нормандський формат, то, що міг хлопчина, те і зробив. Обговорювати його неможливо. Так, він домовився, що стрілянини не буде лише у трьох зонах, а там залишається. А той сидить, який не любить і своїх людей, і дітей. Навіщо війна? Можна ж припинити по всій території вогонь, а потім вирішувати по кордонах. Можна чи ні? Так ця ж наволоч не дала. А бажання у нього було велике. Більше того, він ще півгодини там сидів, умовляв, виторгував хоча б ці зони. 

Про відносини Володимира Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським: Скоро з Коломойським будуть проблеми, 1+1 відвернеться... Якщо будуть конфлікти і з ПриватБанком не вирішиться питання, то думаю, так. Вова бореться проти всієї системи.

...

Та яка підтримка 1+1? Припиніть! Вони з Коломойським просто разом працювали. Як усі. Це олігарх, він укладає договір, вони його виконують. Скільки разів я чув, як у 95 Кварталі говорять «Не втручайтеся в нашу програму»... Більше нічого їх не пов'язує. Ось зараз по ПриватБанку почнеться. Бідна країна, куди Коломойському ще бабки віддавати? Вова не залежить від Коломойського. Це розмови, бруд, плітки. Скажіть мені, ну який канал не належить олігархам? Всі! Так у чому ж справа? Чому Вова пов'язаний з «поганим» олігархом, а всі інші хороші? Ну, ніякої логіки немає, один бруд.

Ви не думайте. Коломойський ще 95 Кварталу грошей винен і не віддає. ... Вова відкрито про це говорить. 

Про мітинг під Офісом президента і коментар про нього нардепа від Слуги народу Ірини Верещук в ефірі News One: Підняли питання: чи потрібен цей натовп біля Офісу президента? Президент країни сказав: не потрібен. Навіщо? Щоб весь світ бачив, як його за те, що він робить, посилають? Чому інших немає, які підтримують Вову? А Верещук каже: це ж демократія. А причому тут демократія? Президент їде. А весь світ бачить цю картинку. Цей натовп. З чим вони його проводжають? Президент не задоволений, що зібрався мітинг. Вона повинна сказати, що теж незадоволена.

...

Виходять і бе-бе-бе. Нехай ідуть в АТО. Молодь ось ця біля Офісу президента, куплена. Ідіть воювати, а не там виступайте. 

Про випуск Свободи слова Савіка Шустера за участю Володимира Зеленського: Розумієте, просто так натовп не створюється, його формують. Шустера дивилися? Як там виступив Вова? А потім Михайло Саакашвілі, Леонід Кравчук? Два президенти. Дві розумні людини. Вони підтримали Вову і сказали, що натовп під Офісом президента не потрібен. І дві «ляпалки», типу цього композитора і ще один від Тимошенко. І спікер за Порошенка цей, зрозуміли, так? Не хочеться навіть прізвище називати. Ви говорите, звідки натовп? Це ж їхніх рук справа. Був би я там, я б йому сказав: ти створив Майдан. Тепер знову хочеш? ... Він (Володимир Зеленський - ред.) виступив, і нікого не було - це правильно: він не хоче вступати в непотрібні розмови, він вище цього. І правильно, він президент країни, його вибрали люди.

Про падіння рейтингу Володимира Зеленського: А ось на тлі цих усіх каналів Медведчука у нього рейтинг - хоп, і впав.

Про обіцянку вчителям зарплати у 4 тисячі доларів та інші обіцянки під час передвиборчої кампанії Володимира Зеленського: Він сказав! А де взяти ці 4 тисячі доларів?! ... Та не думав він... Він хотів. У нього є бажання, але не завжди виходить. Ще час не минув. Він хотів ще, щоб війни не було, і економіку підняти. А чому він по країнах їздив? Щоб інвестиції були. Щоб людям було краще. Як йому взяти ці гроші, з чого? Він сказав: так, нехай він навіть не має рації, але він хотів. Він, може, висловив своє бажання. ... Так, Вова винен. Поставимо йому 4 з мінусом. Навіщо чіплятися?

Про президентства Володимира Зеленського: Він у будь-який момент кине цю фігню. Він же забезпечена людина. Він може виїхати в будь-яку іншу країну, але він залишився, щоб не красти. Щоб зробити нашу країну кращою.

Про те, хто розчарувався у Володимирі Зеленському: Знаєте, у кого розчарування? У тупих. Розумна людина зрозуміє, що Вова - чесна людина, і бажання він продемонстрував. Він затримався там з Путіним на півгодини, випросив три зони. Про що ви говорите? Які люди розчаровані? Біомаса ця? Звісно, якщо людина голодна, вона у всьому президента буде звинувачувати. Країну довели до сказу.

Про те, чи піде Володимир Зеленський на другий термін: Ніколи. Впевнений, що він на один термін прийшов. Хіба що якщо фірма його розсиплеться, поки його немає, може, і погодиться на другий термін. Поки фірма його втрачає. Відсутність Вови позначається на фірмі.

Про розмову Юрія Корявченкова (Юзіка) з поліцією Кривого Рогу: У Кривому Розі, що б ви там не слухали, Юра і ще кілька хлопців хотіли навести порядок. Коротше, всі його дії були спрямовані на поліпшення життя у Кривбасі. Без деталей. 100%. Що можна вам сказати? Нічого. ... Про Юру - брехня повна. Він турбувався, щоб тут був порядок. Я дзвонив Юрі, я цю команду знаю багато років. Брехня все. Повна брехня. Зачепилися за цього Юру. Кошмар якийсь.

Про те, чому в партію Слуга народу не було адекватного відбору: Яким чином? Така кількість людей за короткий час? Звідки сили?

Про Олександра Дубінського: Цей бородатий, який допомагав Вові від Коломойського, як його? (після підказки - ред.) Так. Це люди Коломойського. Ну і що? У нього 24 квартири, 15 машин. У кого їх немає? Час покаже.

Про спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова: Дуже приємний хлопчик, культурний, інтелігентний. І ось остання передача у Шустера. Він не в настрої був. Видно, отримав від Вови.

Про міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова: Він за зовнішнім виглядом як дубина. А в житті я його зустрічав, обличчя таке, але він дуже розумний. Він не говорить красиво, може бути. Мені сподобалося, що він говорить просто. Він відстоює якісь речі. ... Я думаю, що його не дарма вибрали. Хтось же його вибрав.

Про прем'єр-міністра Олексія Гончарука: Я думаю, що йому просто не вистачає досвіду.

Про російську та українську мови: Російська та українська мови - багаті. Я не задоволений поділом. Ми разом повинні піднімати економіку і жити нормально. Всі. … Неважливо (якою мовою - ред.). Приносить мені студент статтю українською, я беру і коректую статтю. Читати я не можу це з однієї простої причини. Немає жодної технічної книжки нормальної українською мовою. Як мені читати? Навіщо мені в 71 рік обтяжувати себе якимись труднощами?

Про Андрія Богдана: Зовні він, може, і не подобається мені, але я бачу, що він поводиться грамотно. Я можу так судити. Коли Вова виступає - у нього горять очі. ... Шепоче - то така дивина. У кожної людини є своя дивина. ... Богдан - людина Коломойського? Не думаю. Він там був. Він взяв просто хороше. Вова і вся команда з ним домовлялася. ... Богдан - він простий. Я люблю простих людей. Зрадник від Коломойського? Навряд чи.

Про Софії Федину та Марусю Звіробій: Карати треба обов'язково. Судити. Звісно (засудити до тюремного ув'язнення - ред.), щоб не повадно було.

Про вплив роспропаганди: У Москві захищав дисертацію, у мене там друзі залишилися, а зараз вони не розмовляють зі мною. Недарма кажуть, що журналісти - якась влада.

Про те, що змінилося в його житті, після того, як його сина обрали президентом:Тиск піднявся. На нервах. Я не читаю Facebook, мені ніколи. Я ввечері переглядаю канали ворогів. ... Якщо вийшла цікава новина, то я повинен бути в курсі справи. ... Я не хочу охорону, але є закон. ... Родичі якісь знаходяться, у квартиру ломляться. ... Дзвонили у двері, вимагали у квартиру пустити. Хлопці контролювали цю ситуацію.

Про «посадки»: Як немає? А Свинарчук, соратник Порошенка? А Сергій Пашинський? Свинарчуку пахне 15 років. А дрібних вистачає, ми про них не знаємо. Дай бог, справу Павла Шеремета до кінця доведуть. Щоб не говорили - зачіпки є.

 

Читайте також:Видатні українці: Лі Страсберг