Події
19 грудня 2019
Трамп переконаний, що залишиться на посаді президента США попри імпічмент: «Сенат відновить справедливість»
Білий дім назвав імпічмент «обманом», в якому Трампові відмовлено у «фундаментальній справедливості та належній правовій процедурі».
news-image

Дональд Трамп переконаний, що він залишиться на посаді президента США попри те,що Палата представників Конгресу США оголосила йому імпічмент.

Про це йдеться у заяві Білого дому, пише Громадське.

Президент упевнений, що Сенат відновить порядок, справедливість і належну процедуру, які були проігноровані Палатою представників. Він готовий до наступних кроків і впевнений, що буде повністю виправданий», — йдеться у повідомленні.
Сьогоднішній день знаменує собою кульмінацію в Палаті представників одного з найганебніших політичних епізодів в історії нашої країни. Не отримавши жодного республіканського голосу і не надавши ніяких доказів неправомірних дій, демократи висунули незаконні статті щодо імпічменту президенту через Палату представників. Демократи вирішили діяти на цій партизанській основі, попри те, що президент не зробив абсолютно нічого поганого. Тижні слухань довели, що він не зробив нічого поганого», — наголосила прессекретарка Білого дому.

У Білому домі додали, що Трамп «продовжуватиме невпинно працювати над задоволенням потреб і пріоритетів американського народу, як він це робив з дня свого вступу на посаду».

Американський народ не можна обдурити такою ганебною поведінкою», — додали в адміністрації президента США.

Білий дім назвав імпічмент «обманом», в якому Трампові відмовлено у «фундаментальній справедливості та належній правовій процедурі».

Тепер питання про усунення 45-го президента з посади має розглянути Сенат США. Але оскільки для відсторонення потрібні дві третини голосів, а більшість у Сенаті належить республіканцям, Трамп, найімовірніше, збереже свою посаду.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США проголосувала за оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампу.