Політика
19 грудня 2019
Директор НАБУ внесений у реєстр корупціонерів
Як встановив суд, директор НАБУ не задекларував отримані від Надейка матеріальні блага.
news-image

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник офіційно визнаний корупціонером і внесений до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Про це повідомляє naspravdi.

Підставою для внесення Ситника в реєстр корупціонерів стала постанова Сарненського районного суду Рівненської області від 6 вересня 2019 року №572/2133/19, залишена в силі постановою Рівненського апеляційного суду від 13 грудня 2019 року, якою директор НАБУ визнаний винним у порушенні вимог статті 23 Закону України «Про запобігання корупції» та вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків»).

Витяг з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення https://corruptinfo.nazk.gov.ua/

Корупційне правопорушення, скоєне Ситником, полягає в тому, що він неодноразово відпочивав у мисливському господарстві «Поліське Сарни», споживав там делікатеси та елітні алкогольні напої, зустрічав Новий 2019 рік і навіть розбив два квадроцикли вартістю 17 тисяч доларів США, але кожного разу за нього платив такий собі Микола Надейко – радник Наталії Василюк, рідної сестри магната Олега Бахматюка та колишньої голови Наглядової ради належного Бахматюку VAB-Банку. Як встановив суд, директор НАБУ не задекларував отримані від Надейка матеріальні блага – напевно, тому, що в цей час НАБУ розслідувало кримінальне провадження за фактом розкрадання службовими особами VAB-Банку стабілізаційного кредиту.

Про те, як директор НАБУ з розмахом відпочивав у мисливському господарстві «Поліське-Сарни», хто такий Надейко, який оплачував його відпочинок, і як Ситник намагався уникнути відповідальності за вчинене корупційне правопорушення читайте в публікації «Страшна помста Артема Ситника».  

Читайте також:Гончарук дозволив собі мільйонну поїздку на улюбленому літаку Януковича: куди прямував прем'єр