Політика
23 грудня 2019
«У Росії готові до скасування санкцій проти України», - Медведєв
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав головну умову для відмови від санкцій
news-image

Голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що Кремль готовий до відмови від застосування санкцій проти України у випадку, якщо Київ офіційно про це попросить. Таке повідомлення прем'єра передають російські ЗМІ, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Так, Медведєв підкреслив, що ініціатива про скасування санкцій повинна виходити від України. Він також підкреслив, що Росія залишається для України найбільшим торговим партнером.

Ми ж їм завжди говорили: хочете, ми навіть готові розглянути і питання про санкції в двосторонньому порядку, але для цього повинна бути якась ініціатива з вашого боку, тому що ви їх спочатку ввели", - підкреслив глава уряду РФ.

Нагадаємо, повідомлялося, що в Україні вже обговорювалася імовірність скасування антиросійських санкцій. За словами Дмитра Кулеби, головне завдання дипломатії не допустити зняття санкцій без досягнення потрібних для нашої країни рішень по Мінську і отримати за таке рішення максимальний рівень компенсації у будь-якій формі, яка підлягає переговорів. У теж час, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко допускає, що Євросоюз не буде згоден з відміною санкцій проти Росії до виконання мінських угод.

Читайте також:Швейцарська компанія Allseas вивела з Балтійського моря свої судна, які будували Північний потік-2