Україна
24 грудня 2019
Найголовніше за день: падіння цін на пальне, призначенням послів в Україні під впливом Сороса та 86,1% українців проти відкриття ринку землі для іноземців
Читайте про найголовніші події дня, 24 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 24 грудня.

Падіння цін на пальне

Керовані групою "Приват" автозаправки 24 грудня знизили ціни на всі марки пального на 1 гривню за літру. Це сталося після наради 23 грудня в Офісі Президента.

Щодо цін на пальне на інших автозаправках, то мережі UPD, ОККО, WOG знизили вартість пального на 50 копійок за літру, мережа АМІК – на 70-80 копійок. Про це повідомив директор консалтингової групи "А-95" ( Київ) Сергій Куюн.

Призначення послів в Україні під впливом Сороса 

Американський мільярдер і фінансист Джордж Сорос «стояв» за призначенням чотирьох послів в Україні.

Таку заяву зробив адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані в інтервʼю журналу New York Mag. Адвокат американського президента також додав, що Сорос «контролював» експосла в Україні Марі Йованович.

У середині грудня Джуліані оприлюднив звіт про свою поїздку в Україну, а також в Будапешт і Відень. У Twitter він вказав, що поїздки стосувалися справи про імпічмент Дональда Трампа.

86,1% українців проти відкриття ринку землі для іноземців

Переважна більшість громадян України (86,1%) висловилися проти продажу-купівлі землі сільгоспризначення іноземними громадянами та компаніями. З них категоричну відповідь “точно ні” обрали 72,7% опитаних, “скоріше ні” – 13,4%.

Майже половина українців (47,4%) виступають проти надання дозволу громадянам України і вітчизняним компаніям продавати і купувати землю сільськогосподарського призначення.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна у співпраці з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі 22 листопада - 10 січня.

Також повідомляливже у платіжках за грудень ціна може зменшитись на 300-400 грн. 

Читайте також:Міністр юстиції Малюська задекларував 1 млн гривень перерахованої пенсії з США