У Пекіні представили цікавий одяг з рослин, які харчуються відходами людини
Зараз такий одяг може дати більше 9 кг врожаю за кілька тижнів
news-image

На виставці Human (Un) Limited в Пекіні був представлений жилет з рослин, який росте і живе за рахунок відходів життєдіяльності людського тіла. Автором такого незвичайного дизайну став Арусяк Габрієлян, його проект отримав назву «Posthuman Habitats», пише «Є!»  з посиланням на foxtime.ru.

           

За задумом організаторів виставки Human (Un) Limited всім учасникам були запропоновані ідеї про те, щоб відбулося на Землі і як би складалося життя, якби сільське господарство занепало через зміни клімату, а людству необхідно переосмислити виробництво їжі.

Так, за задумом автора такої рослинний жилет буде не тільки захищати людину від впливу зовнішнього середовища, переробляти його відходи, а й сприяти здоровому способу життя, оскільки жилет потрібно вигулювати на сонці і свіжому повітрі для підтримки процесів фотосинтезу.

Це проект розмиває відмінності між природою і культурою, людиною і машиною, а також людиною і середовищем існування - це створює гібридні екологічні та синтетичні форми природи. Людські тіла стають частиною цього навмисно спроектованого існування.

Читайте також:У Варшаві розпочинається IV Кінофестиваль Ukraina!